OVO JE 7 STVARI KOJE NIKADA NE BI TREBALO DA RADITE U GRČKOJ

by Tijana
0 Komentar

Grčka, baš kao i svaka zemlja, ima neka svoja pravila koja su zakonska i nezakonska. Kada posećujete svoju omiljenu letnju destinaciju trebali bi da ih znate, jer ćete tako izbeći probleme sa zakonom ili stvaranje nemilih događaja.

GOVOR TELA KOD BRAĆE GRKA

1. Pravljenje fotografija vojnih baza i objekata je u Grčkoj, posebno na egejskim ostrvima u blizini Turske, strogo zabranjeno.2. Zabranjeno je zakonom jesti i piti u metrou i njihovim stanicama. Naime, atinski metro je novijeg datuma i Grci su veoma ponosni na njega. Zaista, čak i Grci koji su poznati da neka osnovna pravila ne poštuju, ovo za metro i te kako poštuju. Naravno, konzumiranje vode je dozvoljeno.

3. Diranje eksponata u muzejima i areheološkim lokalitetima je zabranjeno. Znamo da deluje primamljivo da pipnete statuu koja je izvajana još u starom veku, ali nemojte to činiti (čak i ako je na otvorenom).

4. Svi vi koji ne volite ili ne podnositi duvanski dim da znate da ne vredi se svađate sa osobljem restorana da sednete u nepušački deo. Naime, u zemlji u kojoj skoro pa polovina populacije uživa u cigaretama nemoguće je objasniti da nekom smeta duvanski dim. Grci puše čak i u sportskim halama dok gledaju meč svog omiljenog kluba.5. Svaka nacija ima neki svoj govor tela i shodno tome neke uvredljive pokrete. Upravo je to muntza kod Grka. To vam je ono kada vam neko ispred lica s šakom “maše” kao da baca na vas nešto (pogledajte OVDE)… Ne činite to ni u šali, jer je gest veoma uvredljiv.

6. Nikako ne bacajte toalet papir u WC šolje, jer vas može zadesiti epska poplava o kojoj možete pročitati OVDE.

7. Svima nam je lakše da koristimo kartice, a  ne keš. Međutim, Grci vole gotovinu (posebno zato što je prethodnih godina postavljen limit koji možete skinuti s kartice mesečno). U većini restorana ćete moći platiti karticom ugostiteljsku uslugu, ali nekada ipak obradujte vlasnike restorana kešom.

ZANIMLJIVE ČINJENICE O GRČKOJYou may also like

Ostavi komentar

3 × 2 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići