ambasada

Preksinoć je u Ambasadi Republike Srbije u Atini održana koktel zabava. Deo našeg tima je bio prisutan i tim pozivom smo bile veoma počastvovane. Svečanost je bila priređena povodom uspešno organizovane svečane Svetosavke akademije u januaru mesecu, povodom školske slave Sveti Sava.

Već smo vam pisali o srpskoj dopunskoj školi u Atini gde naši mališani iz mešovitih i čisto srpskih brakova uče srpski jezik, kulturu i tradiciju naše lepe Srbije, pod veštom palicom učiteljice, doktorom nauka, Biljanom Turanjanin Nikolopulu.

PROSLAVA SVETOG SAVE U ATINI

Ovom lepom događaju su pored celokupnog osoblja ambasade, na čelu sa ambasadorom gospodinom Dušanom Spasojevićem i konzulom gospodinom Milanom Vukosavljevićem,  prisustvovao i ministar prosvete Republike Srbije gospodin Milan Šarčević.

Između ostalog, u opuštenoj atmosferi se razgovaralo o statusu srpskog jezika na Nacionalnom i Kapodistrijskom univerzitetu u Atini. Svečanosti su prisutvoli i studenti Grci koji na slavenskoj katedri izučavaju srpski jezik i književnost takođe pod palicom naše drage Biljane.

Uz svečanu muziku i dobro društvo veče je proteklo u prijatnoj atmosferi gde je naša ambasada u Atini još jednom pokazala da je otovrena za sve teme koje su u interesu srskog naroda i države.