GRČKA NA VELIKOM PLATNU

by Tijana
0 Komentar

Grčka svojim prirodnim lepotama privlači milione turista godišnje, pa zato ne treba da nas čudi što holivudska mašinerija nije odolela da svoje filmove snima baš tu. Ovo su neki od filmova u kojima možete prepoznati, možda bas vašu, ovogodišnju letnju destinaciju.Gledajući film Mama mia uživaćete u pesmama grupe ABBA, ali još više u lepotama grčkih ostrva Skopelos i Skiatos. Inače, jedan deo filma je sniman i na obalama koje zapljuskuju čuvenu planinu Pelion u Tesaliji, koja je veoma bitna za noviju Grčku istoriju.

Čuveni film Grk Zorba će vam pružiti mogućnost da vidite kako je Krit nekada izgledao, ali i nekadašnji način života na jednoj od najpopularnijih grčkih destinacija. Zanimljivo je da je grčki sirtaki nastao za potrebe snimanja ovog filma, koji se ubraja u klasike kinematografije.

I Džejms Bond je bio u Grčkoj. U fillmu Samo za tvoje oči pojavljuju se scene koje su snimane na Meteorima i Krfu.

 

Beli puder, crveni karmin, natapirana kosa? Grkinja

Nikad nedeljom je film iz 1960. godine u kome možete videti kako je čuvena luka Pirej nekada izgledala, ali i upoznati se sa životom Grka. Posle ove romantične komedije zavolećete zemlju masline još više.

Met Dejmon je glavnom ulogom u filmu Bornov indetitet sve nas osvojio. Pogledajte ovaj film ponovo i uživajte u nekoliko scena koje su snimane na Mikonosu.

Dok gledate Mandolinu kapetana Korelija i uživate u ljubavi između Nikolas Kejdža i Penelope Kruz, imaćete priliku da uživate i u svim lepotama i čarima ostrva Kefalonija.

Lara Kroft – Pljačkaš grobnica će nas upoznati sa neopisivom lepotom jednog od najlepših ostrva na svetu – u pitanju je, pogađate, Santorini. Ako dodamo da u ovom filmu glumi i Anđelina Džoli, slobodno možemo reći u svom najboljem dobu, onda je ovo holivudsko delo sigurno raj za oči.

Jedna od najboljih filmskih priča ikada, Veliko plavetnilo, je snimana u blizini ostrva Alonizos. Gledajući ovaj film definitivno ćete uživati u svim čarima grčke obale.

Deset zdravih grčkih navika u ishrani koje će poboljšati vaše zdravlje i duh

2014. godine izašao je film Dva lica januara. Ovaj popularni roman je svojom ekranizacijom uspeo da prikaže i prelepe scene snimane u Atini i na Kritu.

Moj život u ruševinama je fantastična komedija putem koje ćete videti neke od najposećenijih destinacija u Grčkoj.

U filmu Pre ponoći imaćete mogućnost da uživate u svim prirodnim lepotama Peloponeza. Ovaj treći nastavak čuvene franšize je svojim kadrom i scenarijom osvojio publiku širom sveta.

Karibi na Peloponezu

Naslovna ilustracija: Pixabay

You may also like

Ostavi komentar

10 + 17 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići