GRČKA – ZEMLJA KOLEKTIVNOG GODIŠNJEG ODMORA

by Tijana
0 Komentar

Dok mi “izginemo” sa kolegama u borbi kada će ko da uzme odmor, u Grčkoj je to malo drugačije. Letnji odmor je uglavnom u svim firmama kolektivni, tako da nikad nemojte pokušati da sklapate posao sa Grcima u mesecu…

U najjužnijoj balkanskoj zemlji mesec avgust je sa razlogom najskuplji za letovanje. Pogotovo od 1. do 20. u mesecu. Razlog je jednostavan – tada je većina grčkih firmi zatvorena jer su radnici na kolektivnom godišnjem odmoru.

U AVGUSTU JE JEDAN OD NAJVEĆIH PRAZNIKA U GRČKOJ

U nekim firmama je kao i kod nas, ali u većini je avgust mesec odmora. Ne samo što tada radnici odmaraju, već i njihova firma čini isto. Tako da ako poslujete sa nekom od grčkih kompanija, sve što želite da obavite učinite to pre osmog meseca, jer ćete u suprotnom čekati septembar da sklopite posao.

Ukoliko živite u Grčkoj, u avgustu nećete moći da uradite ništa. Zatvorena je većina lokalnih prodavnica, mesara, apoteka. Ukoliko biste na rekreaciju, vrlo je verovatno da ćete na bazenu ili teretani koju redovno posećujete pronaći papir sa informacijom – vidimo se u septembru.

(MRTVI) AVGUST U SEVERNOM PREDGRAĐU

Ako se pitate zašto baš avgust, tu je odgovor veoma jednostavan. Naime, u tom mesecu more je najtoplije, a temperatura vazduha je uglavnom svežija od jula. Grci kao veliki hedonisti vole da maksimalno uživaju kada ne rade, pa zato za odmor biraju najprijatnije dane leta.

Da li bi voleli da se ova praksa uveke i kod nas?

You may also like

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići