KOS – OSTRVO KOJE LEČI

by Sanja
0 Komentar

phoca_thumb_l_kos_general_102Iako možda nije toliko posećeno od strane naših turista kao sever grčke, Kos je jedno od ostrva koje, kada jednom posetite, poželite da se ponovo vratite.Ovo prelepo ostrvo grupe Dodekaneza nazivaju i Hipokratovo ostrvo jer je baš ovde rođen “otac medicine”, čuveni Hipokrat.

hippocrates-the-father-of-medicine

Hipokrat – jedan od simbola Kosa

Ako ste od onih koji pred uživanja na plaži vole da posete i istorijska mesta, onda je Kos pravi izbor. Pored Arheološkog i Etnografskog muzeja, pomenućemo i Hipokratovo drvo, jedno od najposećenijih mesta. Naime, po predanju, baš u hladu ovog drveta otac medicine je podučavao svoje učenike. Na 3,5 km od grada Kosa, na padinama brda, nalazi se Asklepion, ritualno svetilište Apolona Kiparisosa, Asklepijusovog oca. Stara Agora, Kosov Odeon, Dionisijev oltar, samo su neka od mesta koje vredi posetiti.

Ostrvo koje leči

 Na 10 km od grada Kosa, prema mestu Agios Fokas, nalaze se termalni izvori. Topla voda sa izvora meša se sa hladnom morskom vodom, stvarajući tako idealnu temperaturu vode za kupanje. Terma plaža, kako se zove, je veoma posećena zbog lekovitog svojstva vode koje leči reumu, artritis i ginekološke probleme.

therma-6

Therma plaža – izvor zdravlja

Pored Therma plaže tu su, ne manje posećene, Paradise beach, Kardamena, Kefalos, Tigaki

 

Šta još probati na Kosu?

 Ako ste od onih koji vole sport onda su jedrenje na dasci i biciklističi izleti pravi izbor za vas. Ako niste nikada do sada imali prilike da se oprobate u jedrenje na dasci tu su i časovi za one koji žele da nauče.

Pored ovih aktivnosti vredi spomenuti jahanje. Bilo da imate iskustva ili ne, tu su vodiči koji će vam sigurno učiniti odmor nezaboravnim. Posebno izdvajamo jahanje na plaži uz zalazak sunca kao pravu stvar za one romantične duše.

horse-riding-02

Jahanje kao nezaboravno iskustvo sa letovanja

Na ostrvu možete organizovati i venčanje, i tako učiniti svoj odmor jednim od najlepših trenutaka u životu. Postoji nekoliko “paketa” za venčanje, a na vama je da odaberete onaj koji vam najbolje odgovara.

wedding-04
Napomena: Fotografije su vlasništvo kosinfo i zabranjeno je svako njihovo kopiranje i korišćenje bez dozvole vlasnika


Booking.com

You may also like

Ostavi komentar

3 × 2 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići