NOVA LINIJA OD ATINSKOG AERODROMA DO LUKE PIREJ

by Tijana
5 Komentari

 nova linijaSvi oni koji su dolazili avionom do Atine, pa na neko od brojnih lepih grčkih ostrva išli trajakotm, znaju vrlo dobro da nije bilo lako doći od atinskog aerodroma Elefterios Venizelos do grčke luke Pirej ili obrnuto. Sa novom voznom linijom ovo putovanje će biti lakše svakom turisti.Pre otvaranja nove linije 01.02.2018. godine, turisti su uglavnom išli metroom od aerodroma do stanice Monastiraki, gde bi presedali na drugu liniju koja je išla direktno do Pireja. Ruku na srce, atinski metro ili bolje reći šinski prevozni sistem nije ogroman kao što je londonski ili moskovski, pa ni ovo presedanje nije bilo komplikovano. Međutim, ako uzmemo u obzir da većina turista ima sa sobom brdo prtljaga, onda je značaj nove linije i više nego jasan, jer ko će se mučiti sa presedanjem kada može da ide direktno do cilja.

NOVA DAŽBINA U GRČKIM RADNJAMA OD 2018. GODINE

Voz na novoj liniji ide svakih sat vremena. Prvi voz iz luke Pirej kreće u 4:44 sata ujutru dok je poslednji u 20:44, a sa aerodroma je prvi u 6:09 dok je poslednji u 22:09. Prevoz od aerodroma do luke i obrnuto, traje tačno 63 minuta i karta košta 10 evra u jednom pravcu.Da ne bi bilo zabune, voz koji vodi od aerodroma do luke i obrnuto, naziva se proastiakos. Metro linijom sa aerodroma  idete samo ako želite da posle presedate na stanici Monastiraki. Tako da obavezno pratite table sa oznakama kada se nađete na aerodromu ili u luci, da ne biste slučajno seli u pogrešan prevoz.

Nadamo se da je ova vest obradovala sve one koji će kombinovati put avionskim i brodskim prevozom ove godine.

You may also like

5 Komentari

Natasa 02/04/2019 - 22:07

Kako da od aerodroma stignem do centra Atine?

Odgovor
Sanja 02/04/2019 - 23:09

Imate autobus X95 koji ide do Sintagme. Ili taksijem, ali košta puno.

Odgovor
Jelena 27/06/2018 - 21:35

Molim Vas,zanima me prevoz od Atinskog aerodroma do Evie.Kakve su opcije?
Hvala

Odgovor
Ivana 02/07/2018 - 16:38

Do Halkide postoji svakodnevno nekoliko autobusa. Pogledajte ovaj link: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=6793

Odgovor
MMS cars 13/04/2018 - 16:16

Vozovi su u Grčkoj malo bolji nego kod nas, ali ipak najbolje je obilaziti autom. Iznajmljivanje za 4 članu porodicu je možda najekonomičnije rešenje.

Odgovor

Ostavi komentar

one × 3 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići