nova morska linijaLepa vest stiže za sve one koji bi voleli da obiđu i poznatija ostrva Grčke, ali do sada se nisu mogli upustiti u ovu avanturu pre svega zbog prevoza do istih koji zna da bude, pogotovo u sezoni, veoma papren. Naime, od 15. juna iz Soluna će se otvoriti nova morska linija feribota – prema grupi ostrva Sporadi i Kikladi.Svi znamo da naći jeftiniji smeštaj, čak i na nekim top grčkim ostrvima, nije nemoguća misija. Pogotovo kada smo mi Srbi u pitanju, nama to nekako ide od ruke tj. naučeni smo da prođemo jeftinije kada god je to moguće (čak smo se kao nacija pokazali da i u nemogučim situacijama uspemo da preguramo mesec dana sa manjom platom – da ne kažemo crkavicom). U krajnjem slučaju, za prave avanturiste, tu su uvek kampovi koji su sigurno najjeftinije rešenje.

Međutim, ono što prosečnog Srbina koči u “istraživanju” lepe Elade jeste i prevoz. Avio kompanije i te kako znaju da preteraju sa cenom karte (a što i ne bi kada samo dva prevoznika rade relacije Atina-Beograd), pa čak i kada su čarter letovi u pitanju. S druge strane, doći do Atine kolima opet nije mala investicija, a koliko vas košta putarina na relaciji Solun – Atina samo vam već pisali, a o tome možete više pročitati pritiskom OVDE. Tako da će pomenuta nova morska linija iz Soluna napokon pruža prosečnom Srbinu mogućnost da otputuje na neko od najpoznatijih ostrva zemlje masline.


Nova morska linija

Predviđeno je da svakog ponedeljka trajekt iz Soluna ide do Skijatosa, Skopelosa i Alonizosa, a svakog utorka do ostrva Kilada – Naksosa, Parosa, Tinosa i Santorinija, s tim što će krajnja destinacija biti Iraklio na Kritu.

Nadamo se da smo ovom vešću obradovali nekoga ko još nije rezervisao letovanje, a spreman je ipak da potroši koji evro više nego što bi dao na severu zemlje masline, ne bi li tako otkrio čari Grčke po kojima je ona poznata širom planete.