OVO JE JEDNA OD NAJLEPŠIH PLAŽA SEVERNE GRČKE

fava

U blizini mesta Vurvura na Sitoniji, tačnije ispod jednog prelepog dela tog mesta, nalazi se jedna od najlepših plaža severne Grčke – Fava. Voda je na ovaj plaži prelepa, ima i par manjih ostrva, ali i veličanstveni pogled na Atos. Ovu plažu, ako letujete na Sitoniji, jednostavno morate da posetite.

 Top pet grčkih ostrva – Na jednom ste verovatno bili

 fava

Plaža je okružena prelepim kućama koje ni malo ne podsećaju na Grčke. Pre će te pomisliti da ste se izgubili na obalama Kalifornije.

 fava

 

Ovo je deset najboljih plaža u Grčkoj 

Fava beach se sastoji od devet nezavisnih plažica. Međutim, na većenu od njih možete doći samo sa mora tako što obilazite stene ili stepenicama iz pomenutih kuća, ali ova druga varijanta važi samo ako znate nekog od vlasnika pomenutih vila.

Tri ostrva koja treba da posetite u Grčkoj ako ste SINGLE! 

 

fava

Glavna prednost ovog raja severne Grčke je to što plaža ima prirodnu hladovinu koju prave stene veći deo dana, uglavnom posle 12-13 časova.

U ovim mestima žurka nikad ne prestaje, a bar u jednom ste sigurno bili

fava

Na južnom kraju plaže nalazi se velika stena preko koje vodi stazica, a iza nje se nalazi dugačka plaža na koju se može samo tuda doći ili nekim manjim plovilom. Inače, tu se nalazi divlji kamp i nudisti.

Petani plaža: Skriveni biser Kefalonije

Do same plaže se dolazi lako kolima. Mesto iznad plaže zove se Karidi, ali nikako nemojte pomešati Fava plažu sa Karidi beach koja se nalazi malo dalje, odnosno blizu Vurvuru. U blizini same plaže nalazi se i prelepa crkva koju vam toplo preporučujemo da posetite. Za lakšu orjentaciju pritisnite na mapu OVDE.

 fava

Severna Grčka – Plaža hotela „Alexander The Great“ 

fava

Nadamo se da smo vam bar malo dočarali ovaj raj Sitonije!Booking.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *