poplave

Foto: PrintscreenYoutube/UpDrones

Poplave koje su pogodile dragu nam Grčku, za sada su odnele 16 života dok je 14 osoba smešteno u bolnicu sa lakšim ili težim povredama. Nea Peramos, Mandra i Magula su najteže pogođene ovom katastrofom, a kiša koja i dalje pada ne obećava mirnu noć za stanovnike ovih delova Atine.

 

Kako dan prolazi, nevreme se širi i na ostale delove Grčke. Autoput Solun-Atina je danas bio u prekidu 6 sati zbog problema sa nevremenom kod isključenja za Katerini, a kako javlja TV Skai i na ostrvu Egina nije baš mirna noć.

Slika predgrađa Atine blago rečeno podseća na katastrofu. Tone blata sručilo se sa obližnje planine i u naletu velike količine vode automobili su završavali na obližnjim terasama, podrumima, ispod mostova….Očajni stanovnici Nea Peramosa strepe kako će provesti noć.

https://youtu.be/RLcgo3ZY_BU

I drugi delovi Grčke su pogođeni nevremenom. Največi problem je bio u Kateriniju, dok je manjih problema bilo u Veriji, Litohoru i Edesi. U Solunu je od jakog vetra palo par stabala, ali srećom nije bilo povređenih.

U Atini trenutno pada jaka kiša i ne nagoveštava da stane, a intenzitet kojim pada preti i drugim delovima grada da stvori probleme.

Trudićemo se da pratimo situaciju i da vas izveštavamo o najnovijim događajima.