santorini Santorini je definitivno jedno od najlepših, ako ne i najlepše, grčko ostrvo. Nema onoga koga nije osvojilo na prvi pogled. Jovanka Macura ga je posetila i rešila da vam prenese bar delić onoga što je ona doživela tokom posete ovom lepom ostrvu. Njene fotografije će vas očarati.

santoriniJovanka vam je u nekoliko rečenica ispisala zašto Santorini bar jednom morate posetiti u životu, a iz njenog objektiva su nastale veoma lepe fotografije koje je rešila da podeli sa svima vama. Gledajući ih, ne možete a da ne zamislite sebe dok šetate tim vulkanskim ostrvom koje privlači milone turista iz čitavog sveta. A kako i ne bi, kada ne samo da pleni svojom lepotom, već ima i dugu istoriju koja počinje još od najstarijih vremena.

santorini

 

SANTORINI NEKAD I SAD

Pročitajte šta Jovanka ima da vam kaže o Santoriniju:

”Santorini je prelepo ostrvo u grupi Kiklada. Najjužnije ostrvo u toj grupi a južnije od njega je na oko 200km Krit. Santorini je ostrvo sa koga se pogled proteže do tačke gde se dodiruju nebo i more u svom zagrljaju, na severu prema Iosu a na jugu prema Kritu.

santorini

Iznikao ponovno nakon erupcije vulkana, kristalna belina i plavetnilo kuća prave kontrast kamenitoj padini koja se spušta u ponosno more.

santorini

Zalazak sunca u gradu Oia je ne zaboravan, mami uzdahe i prosto želite da traje sto duže. Pružajuci neverovatne dozivljaje pridodaje i obilazak Nea Kameni ostrvu, u prevodu Novo spaljeno, gde hodate do vrha vulkana koji je još uvek živ. Najlepše je posetiti ostrvo u proleće.

santorini

Stene su crveno-crne boje i zaista je fascinantno da taj prizor i lepota grada žive u skladu. Na samom obodu stena se nalaze gradovi Thira i Thirostefani kako i Oia.”

santorini

Ako vas je Jovankina priča i fotografije inspirisale ili su vas podsetile na tople dane provedene u zemlji masline, onda ne budite lenji ili stidljivi, već ispišite šta vam je na srcu i u duši – mi jedva čekamo da pročitamo i vaše iskustvo iz Grčke i da ga objavimo.

santorini