TASOS – PRAVA PORODIČNA AVANTURA

by Tijana
0 Komentar

tasosDuži niz godina sam slušala lepe utiske prijatelja koji su odmor proveli na Tasosu. Upravo zbog toga sam rešila da ovogodišni letnji odmor provedem na njemu. Nisam se pokajala. Tasos je zaista lepo ostrvce, sa prelepim plažama i neverovatno čistim morem. 

Ukusna grčka jagnjetina

Ukusna grčka jagnjetina

Iako, većina vas, prvo piše ono što ih je oduševilo u Grčkoj, kod mene je obrnuto – krenuću s “manama”. Jedina “mana” šumovitog Tasosa je to što u mestima i selima gde su hoteli i apartmani nema lepih plaža po kojem je ostrvo poznato širom naše planete. Tako da ćete u tim turističkim mestima videti samo gradske plaže koje su često neuređene. Do “tirkiznog” mora ste primorani da idete kolima.

Plaža Paradiso

Plaža Paradiso

Sada kada sam vam nabrojala “sve mane” lepog Tasosa, da krenemo s njegovim najpoznatijim “vrelima”. Prvo bih izdvojila plažu PARADISO. Poznata je po najfinijem pesku i plićaku dugom 30-ak metara, pa je kao takav idealna za decu, a ako se još potrefi dan sa talasima, onda je to pravi mali raj na zemlji. Na ovoj plaži je dobro i to što od 3 od 4 sata popodne sa desne strane ima prirodni hlad.

Mermerna plaža

Mermerna plaža

Još jedna u nizu prelepih plaža Tasosa je  MERMERNA – nebo plavo more i snežno beli kamenčići su zaista nešto posebno. Prilaz do ove plaže je dosta komplikovan. Put je veoma strm, prepun prašine i treba sigurno 10 minuta da se do nje spustite do autom.

Psili Amos

Psili Amos

Plaža sa ubedljivo najčistijom vodom je PSILI AMOS, a savršen bar na ovoj plaži čini je jos lepšom.

Psili Amos plaža

Psili Amos plaža

Postoji još jedna mana koju sam zapazila na ostrvu, a to je što nema neki izbor namirnica u marketima i što ni na jednom proizvodu nema prevod na engleskom, sve piše samo na grčkom. Uglavnom, u svakom mestu imate “hand made” radnje u kojima možete kupiti preukusne začine i prelepo domaće maslinovo ulje.

Manastir Svetog Arhangela

Manastir Svetog Arhangela

Izdvojila bih još i jedan od najlepših manastira koje sam ikada videla – manastir SVETI ARHANGEL. Pogled na pučinu s vidikovca manstira je kao u snu. Boje mora su od gore nestvarne, ma možete videti sve nijansle plave. Sam manastir je uređen kao iz bajke.

Pogled s vidikovca manastira

Pogled s vidikovca manastira

I na kraju pomenuću vam još nešto čime sam bila oduševljena na Tasosu, a to je selo TEOLOGOS u blizini Potosa. U njemu ćete bez premca jesti najukusnija jagnjetina.

Pogled na pučinu

Pogled na pučinu

Tasos je zaista jedna lepa avantura koju svako bar jednom u životu treba da iskusi.

Saznajte sve o Tasosu za jedan  minut

Ovu prelep putopis s nama je podelila M.J. Ako je i vas oduševila vaša letnja destinacija (ove ili neke prethodne godine), želimo da čujemo i vaše utiske koje ćemo rado podeliti na našoj internet stranici.

 

Napomena: Fotografije su lično vlasništvo autora teksta i kao takve podložne su autorskim pravima.

You may also like

Ostavi komentar

one × 1 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići