septembar u grčkojUkoliko niste u mogućnosti da letujete u Grčkoj u julu ili avgustu kada je sezona u punom jeku, ne očajavajte! Septembar i te kako ima svoje dobre strane!

Česta dilema, da li letovati u Grčkoj u junu ili septembru, nije jednostavna. Sve zavisi od organizacije, mogućnosti i želja. Ali ipak, septembar je možda u maloj prednosti.

Zašto?

Voda je idealna za kupanje

U junu je obično hladna, jer se posle zime i proleća postepeno greje. Ali zato je u septembru, posle dugog i toplog leta (kakvo je u Grčkoj) voda idealna za kupanje. Zato ćete u septembru često imati onaj osećaj da vam se ne izlazi iz vode!

Kraj septembra u blizini ostrva Egina

Kraj septembra u blizini ostrva Egina

Nema gužve

Većina turista, kao uostalom i Grci, odmor obično koriste u julu i avgustu. Zato je septembar idealan izbor ukoliko želite odmor u pravom smislu te reči. Naći ćete slobodne ležaljke na plaži ili mesto gde možete da komotno stavite svoj peškir, a da vas ne gaze i sputavaju ostali posetioci. U prodavnicama, pekarama, kafićima, restoranima ili poseti znamenitostima moći ćete da uživate jer ćete biti usluženi za kratko vreme, bez dugog čekanja kao u sezoni.

Ne duva vetar

Ukoliko odmor provodite na Kikladima, ovo je izuzetno važna informacija. Jer, uživanje na Parosu, Mikonosu ili Naksosu u sezoni može da pokvari vetar koji neprestano duva. U septembru taj problem nećete imati.

Romantičan odmor u Atini početkom oktobra

Romantičan odmor u Atini početkom oktobra

Cene su povoljne

Grci i svi oni koji se bave turizmom na bilo koji način u ovoj zemlji žele da zarade. I to je ok, jer tako je svuda, ne samo u Grčkoj. Zato cene u sezoni znaju da budu višestruko više nego ostalih meseci u godini. Ukoliko ste bar jednom poredili cene recimo smeštaja krajem jula i u septembru, znate o čemu govorimo. Ovo se odnosi i na većinu ostalih cena, Zato, ne samo da ćete uživati u moru i odmoru, već ćete, ukoliko se odlučite da Grčku posetite u septembru, višestruko uštedeti.

Naslovna fotografija: Septembar na ostrvu Elafonosos