ZAŠTO JE DOBRO LETOVATI U GRČKOJ U SEPTEMBRU

by Ivana
0 Komentar

septembar u grčkojUkoliko niste u mogućnosti da letujete u Grčkoj u julu ili avgustu kada je sezona u punom jeku, ne očajavajte! Septembar i te kako ima svoje dobre strane!

Česta dilema, da li letovati u Grčkoj u junu ili septembru, nije jednostavna. Sve zavisi od organizacije, mogućnosti i želja. Ali ipak, septembar je možda u maloj prednosti.

Zašto?

Voda je idealna za kupanje

U junu je obično hladna, jer se posle zime i proleća postepeno greje. Ali zato je u septembru, posle dugog i toplog leta (kakvo je u Grčkoj) voda idealna za kupanje. Zato ćete u septembru često imati onaj osećaj da vam se ne izlazi iz vode!

Kraj septembra u blizini ostrva Egina

Kraj septembra u blizini ostrva Egina

Nema gužve

Većina turista, kao uostalom i Grci, odmor obično koriste u julu i avgustu. Zato je septembar idealan izbor ukoliko želite odmor u pravom smislu te reči. Naći ćete slobodne ležaljke na plaži ili mesto gde možete da komotno stavite svoj peškir, a da vas ne gaze i sputavaju ostali posetioci. U prodavnicama, pekarama, kafićima, restoranima ili poseti znamenitostima moći ćete da uživate jer ćete biti usluženi za kratko vreme, bez dugog čekanja kao u sezoni.

Ne duva vetar

Ukoliko odmor provodite na Kikladima, ovo je izuzetno važna informacija. Jer, uživanje na Parosu, Mikonosu ili Naksosu u sezoni može da pokvari vetar koji neprestano duva. U septembru taj problem nećete imati.

Romantičan odmor u Atini početkom oktobra

Romantičan odmor u Atini početkom oktobra

Cene su povoljne

Grci i svi oni koji se bave turizmom na bilo koji način u ovoj zemlji žele da zarade. I to je ok, jer tako je svuda, ne samo u Grčkoj. Zato cene u sezoni znaju da budu višestruko više nego ostalih meseci u godini. Ukoliko ste bar jednom poredili cene recimo smeštaja krajem jula i u septembru, znate o čemu govorimo. Ovo se odnosi i na većinu ostalih cena, Zato, ne samo da ćete uživati u moru i odmoru, već ćete, ukoliko se odlučite da Grčku posetite u septembru, višestruko uštedeti.

Naslovna fotografija: Septembar na ostrvu Elafonosos

You may also like

Ostavi komentar

nineteen + nine =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići