GRČKI ZDRAVKO ČOLIĆ

sakis
Poznati pevač sa svojim najmilijim

Zdravko Čolić je jedna od najvećih zvezda ex Jugoslavije i po mnogima nema mu ravnog u “ringu”. Da li ste se ikada zapitali ko je jedna od najvećih pevačkih zvezda zemlje masline iliti grčki Zdravko Čolić? 

Žene svih generacija u najjužnijoj balkanskoj zemlji vole Sakisa Ruvasa. Gotovo da nema Grkinje koja će vam reći da joj Sakis nije najlepši pevač s fantastičnom bojom glasa. Tokom njegovih nastupa žene se bore za kartu, a postoji i šala da ako neki mladić ne može da nađe devojku, ode na buzuki gde Sakis peva jer će tamo sigurno naći bar jednu koja mu je kompatibilna.

O Sakisu su se poslednjih dana pisalo i u našim medijima, ali o tome malo kasnije, prvo ćemo da vam kažemo par reči o njemu. Naime, Sakis je rođen na ostrvu Krfu 1972. godine i to u siromašnoj porodici. Pošto je bio najstariji od četvoro braće, pomagao je novčano roditeljima tako što je još kao tinejdžer radio na gradilištima, konobarisao i oprobao se u automehaničarskom zanatu. Čitanje i pisanje mu je išlo veoma slabo, pa je shodno tome svoj talenat prvo pronašao u atletici (sada znate tajnu njegovih akrobacija na sceni). Takmičio se, bez većeg uspeha, u skoku s motkom.

Njegova pevačka karijera je započela krajem osamdesetih godina prošlog veka kada ga je u jednom hotelu primetio njegov budući menadžer Elisas Psinakis iliti njegov muzički otac. Sve ostalo je istorija.

Grčki Holivud: Glumci koji vode poreklo iz zemlje masline

Svaki album Sakisa Ruvasa je dobro prodavan i veoma slušan u zemlji masline. Van granica Grčke postao je poznat posle nastupanja na Evroviziji (kada je zauzeo treće, a naš Joksimović drugo mesto, dok je pobednik bila Ruslana). Od tada se njegova popularnost proširila i na druge zemlje Starog kontinenta i u severnoj Africi. Zanimljivo je da je Sakis služio vojni rok, iako je tada već bio poznato ime. Mediji ga u tom dobu nisu štedeli, a to je uticalo na njegovo psihičko stanje. Zbog toga je jedno vreme čak bio i u psihijatrijskoj bolnici ( lečio se od agrogobije i napada anskioznosti).

Sakis nije samo pevač, već je i voditelj, glumac, vlasnik restorana i jednog poznatog atinskog noćnog kluba. Malo ko od vas zna da se on oprobao i u čuvenom Holivudu. Naime, bio je među glavnim likovima u horor filmu  Duress iz 1990. godine. Takođe, imao je manje i veće uloge i u nekoliko grčkih filmova i pozorišnih predstava. Danas, Sakis vodi jedan od najpopularnijih takmičarskih šoua – X Faktor.

Sakis je još od 2003. godine u građanskom braku s lepom grčkom manekenom Katjom Ziguli. Njih dvoje imaju četvoro prekrasne dece. Posle 14 godina braka, Sakis i Katja su rešili da se jednom drugom zavetuju i pred Bogom, pa su pre desetak dana napravili crkveno venčanje i svadbu (ovakav sled događaja u Grčkoj nije ni malo čudan, a o tome smo vam već pisali).

View this post on Instagram

A post shared by Katia Zygouli (@katiazygouli) on

Inače, bez obzira što je skoro oduvek okružen lepim ženama (s jednom i oženjen) za Sakisa su mnogi mislili (i misle) da je homoseksualac. Naše mišljenje je da je ovo samo trač i ništa više, jer Sakis je toliko popularan u Grčkoj da njegova homoseksualnost na to ne bi uticala (baš kao što nije uticala ni na Riki Martina, Džordž Majkla i mnoge druge) i drugo je to što je istopolni brak zakonom u Grčkoj dozvoljen, pa zašto bi onda jedno takvo ime kao što je Sakis Ruvas mučilo sebe životom u zajednici i pravljenjem svadbe sa Katjom Ziguli.

Deset grčkih Apolona, a bar jedan će vas osvojiti

Na kraju teksta smo vam stavili jednu od novijih pesma modernog grčkog Zevsa.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *