AMBASADA REPUBLIKE SRBIJE U ATINI – DAN KOJI NAS JE PODSETIO NA NAŠE KORENE

by Tijana
0 Komentar

ambasada

U Ambasadi Republike Srbije u Atini održana je koktel zabava. Deo našeg tima je bio prisutan i tim pozivom smo bile veoma počastvovane.Svečanost je bila priređena povodom uspešno organizovane svečane Svetosavke akademije u januaru mesecu, povodom školske slave Sveti Sava.

Već smo vam pisali o srpskoj dopunskoj školi u Atini gde naši mališani iz mešovitih i čisto srpskih brakova uče srpski jezik, kulturu i tradiciju naše lepe Srbije, pod veštom palicom učiteljice, doktorom nauka, Biljanom Turanjanin Nikolopulu.

PROSLAVA SVETOG SAVE U ATINI

Ovom lepom događaju su pored celokupnog osoblja ambasade, na čelu sa ambasadorom gospodinom Dušanom Spasojevićem i konzulom gospodinom Milanom Vukosavljevićem,  prisustvovao i ministar prosvete Republike Srbije gospodin Milan Šarčević.

Između ostalog, u opuštenoj atmosferi se razgovaralo o statusu srpskog jezika na Nacionalnom i Kapodistrijskom univerzitetu u Atini. Svečanosti su prisutvoli i studenti Grci koji na slavenskoj katedri izučavaju srpski jezik i književnost takođe pod palicom naše drage Biljane.

Uz svečanu muziku i dobro društvo veče je proteklo u prijatnoj atmosferi gde je naša ambasada u Atini još jednom pokazala da je otovrena za sve teme koje su u interesu srskog naroda i države.


You may also like

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići