PET APLIKACIJA KOJE ĆE VAM OLAKŠATI BORAVAK U GRČKOJ

by Sanja
2 Komentari
aplikacija
U eri moderne tehnnologije, pametni telefoni su nam verni saputnici na putovanjima. Najčešće ih koristimo da bi ovekovečili recimo zalazak sunca na nekoj od mnogih grčkih plaža. Da nam verni saputnik ne bi koristio samo za slikanje, izdvojili smo za vas pet aplikacija koje će pretvoriti vaš telefon u nesebičnog pomoćnika tokom boravka u Grčkoj.

Fuel Prices in Greece

Ako se u Grčku zaputite svojim kolima dobro je znati gde se nalaze benziske pumpe, što je i svrha ove aplikacije. Dovoljno je da se priključite na internet i izlistaće vam se sve benziske stanice u okolini. Ako ne znate kuda, tu je dugme “drive me” na čiji klik se otvara Google Map ili bilo koja aplikacija za navigaciju koju koristite. Aplikacija podržava grčki i engleski jezik, zavisno od jezika koji koristi uređaj. Aplikaciju možete skinuti ovde.

Diodia (ΔΙΟΔΙΑ)

Plaćanje putarine je prava noćna mora za većinu vozača. Ako vam je budžet za letovanje ograničen, najbolje je preračunati unapred koliko će vas koštati korišćenje grčkih puteva. Uz ovu aplikaciju ćete uvek znati gde se nalaze naplatne rampe i koliko košta putarina za vaše vozilo. Kao i prethodna i ova aplikacija podržava grčki i engleski, a možete je skinuti ovde.

Open Seas

Bilo da ste krenuli put nekog od mnogobrojnih grčkih ostrva ili samo želite da napravite kraći izlet do istih, moraćete koristiti morske puteve. Open seas je jedna od aplikacija koja će vam pomoći da pronađete trajektne linije u Grčkoj u svakom trenutku. Pored Grčke izlistaće vam i linije u zemljama u okruženju, pa ako ste avanturista možete se zaputiti iz Grčke do recimo Italije. Aplikaciju možete skinuti ovde. U opciji su tri jezika. Grčki, engleski i italijanski.

TELEFONI KOJE MORATE DA IMATE U IMENIKU DOK STE NA ODMORU

Farmakeia

Svi znamo da apoteke u Grčkoj ne rade po ceo dan sem onih dežurnih. Da ne bi bilo panike ako, ne daj Bože, zatreba, pomoću ove aplikacije naćićete sve apoteke u okolini vaše trenutne lokacije. Dobro je što je dovoljno da se samo jednom priključite na internet da bi se prikupili podaci o lokaciji. Svaki sledeći put kada otvorite aplikaciju (bez konekcije na internet) lista će biti dostupna na vašem telefonu. Pored apoteka tu je i lista dežurnih bolnica za neke, ne daj Bože, teže slučajeve. Aplikaciju možete preuzeti ovde.

Map of Greece

Ova aplikacija je, po našem mišljenju, jedna od najkorisnijih. Kada je instalirate, vaš telefon postaje GPS navigator sa offline mapama. Pomoću nje možete pronaći smeštaj, parking, parkove u okolini, restorane, bolnice i još mnogo toga. Mali džepni vodič. Da je instalirate pritisnite ovde.

Mi smo izdvojili ovih pet, iako sličnih aplikacija ima jako puno. Ako vi imate predlog ili preporuku za neku aplikaciju koju koristite, slobodno napišite u komentaru. Sigurno će pomoći onima koji se spremaju put Grčke da se lakše snađu.


You may also like

2 Komentari

Jelena 07/05/2017 - 22:45

Veliki pozz ako se nadjete u Atini a koritsite njihov prevoz evo šta treba da znate :
Kada stojite na stanici i čekate neki odredjeni bus vozač vam neće stati na stanicu ako mu nemahnete rukom (to je signal da vam stane) ili ako se nalazite u autobusu vozač neće stati na sve stanice ako nepritisnete dugme koje se nalaze u busu na šipkama .Super stvar što na većini stajališta ima monitor na kome pokazuje koji busevi staju i za koji vremenski period stižu.Karte se kupuju na trafikama i košta 1.40e i važi za bus ,tramvaj,trolebus i metro kada udjete u bus otkucate kartu i važi vam narednih 90min (kupite par karti pa nemorate stalno da razmišljate da li imate kartu) .Super stvar ako se iola nesnalazite sa jezikom a znate mesto gde treba da stignete u svakom autobusu ima monitor i mapa na kojoj stanici se nalazi i na koja je sledeca na engleskom /grčkom jeziku u metro je to sa uradjeno sa zvukom na svakoj obaveštava gde se nalazite a i čim stanete piše lepo sve . Ako ostajete duže kupite lepo mesečnu kartu tj pokaznu oko 30e je čini mi se treba vam vaša fotografija i br.pasoša . Postoji karta za bus expres X95 koji vozi od aerdoma do Sintagme 6e ,koja se kupuje kod vozača i ostali sa oznakom X93,X96,X97 koji vozi 24h .

Što se tiče metroa kažu ljudi koji su išli u London i mnoge druge evropske gradove da je Atina laka za snalaženje sa metrom sobzirom da ima samo 3 linije koje vas vode do odredjenog dela grada postoji zelena,plava,crvena .Pratite oznake i natpise i nećete zalutati.Negde u svetu busevi i metro radi 24h u Atini posle ponoći je taxi koji nije baš jeftin.Samo vikendom nešto duže .
Aplikacija koja bi možda nekom bila od koristi je :
moovit ,Athens next bus

Odgovor
Ivana 17/05/2017 - 18:50

Hvala Jelena na veoma korisnim savetima za sve one koji (treba da) koriste prevoz u Atini.

Odgovor

Ostavi komentar

three + 13 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići