ATINA-MESTA ZA IZBEGAVANJE

by Sanja
3 Komentari

atina mesta koja treba izbegavati

Grčka prestonica je ogromna i svaki deo grada ima neku svoju karakteristiku. Atina je savršen spoj starog i novog, grad u koji ćete se stalno vraćati. Na prvi pogled deluje savršeno, ali kao i svaki grad ima neke delove koje trebate izbegavati. Neke u širokom luku, dok su neki i podnošljivi, ali ipak NE.

Trg Viktorija – Atina

Ne bi smo vam preporučili duže zadržavanje na ovom trgu, ako nije neophodno. Preko dana je i podnošljivo, ali čim padne veče ovaj deo potaje stecište narkomana, lopova i imigranata. Ako se i nađete preko dana tamo, obavezno dobro čuvajte svoje torbe ili rančeve jer vrlo lako možete ostati bez istih. Pa čak i u sred belog dana.


Trg Kumunduru – Atina

Malo niže od čuvenog Monastirakija, nalazi se ovaj trg. Koliko god se obradovali kada vidite park u Atini (koji su prava retkost) ne preporučujemo da pokušate da uživate u Atinskom zelenilu na ovom trgu. Lako možete ostati bez ličnih stvari.

Priče iz atinskog prevoza

Omonija – Atina

Čuvena Omonija… Ni nalik na onu koju svi znaju iz srećnih vremena. Kada stignete na Omoniju nećete imati osećaj da ste u Grčkoj već u nekoj od azijsko-arapskih recimo. Na ulici ćete sretati Pakistance, Albance, Sirijce, Kineze… i to pored svojih tezgi gde se prodaje sve i svašta. Po neki zalutali Grk prođe, ali se ne zadržava ako ne mora. Omonija je postala stecište narkomana i džeparoša, a među njima sve češće i naše gore list, pa se nemojte začuditi ako u podne vidite da neko spava na sred trga. Naravno da u ovo spada i izbegavanje smeštaja u široj okolini jer ona Omonija koju smo svi znali više ne postoji.

Sokaci oko Omonije

Koliko god vam delovalo da su brži način da dođete do cilja, ipak ih izbegavajte. U uskim uličicama oko centralnog trga ugovaraju se razni poslovi, pa lako možete postati žrtva sitnih kriminalaca. Ako ste žensko nemojte da vam pada na pamet da se ljubazno smeškate i izigravate srećnu strankinju. Bićete pogrešno shvaćene i u “najboljem” slučaju pozvane u obližnji hotel.


Patisia – Atina

Ako vam je nekada neko rekao da su najjeftiniji stanovi baš u ovom delu grada, bilo za iznajmljivanje ili kupovinu, nije vas slagao. Međutim razlog je poražavajući. Ovaj deo grada spada u jedan od najnesigurnijih u Atini i za same Grke koji ga izbegavaju u širokom luku. Čak i oni koji su oduvek tamo živeli, pod stare dane su se odselili u sigurnije delove grada.

Najbolje besplatne stvari u Atini

Na ovu listu možemo dodati još i Patision ulica, delove Kipselija, Pedion tu Areos park, Platia Vatis, Aharnon ulica, Agios Pantelejmonas, Eksarhia i naravno sve uličice i sokaci oko svih pomenutih mesta.

You may also like

3 Komentari

martina 07/05/2019 - 21:44

Dobar dan, možete li mi reći je li dobar izbor smještaja Monastiraki trg? Prvi put idemo u Atenu pa ne bih htjela da se zeznemo.
Hvala
Martina

Odgovor
ROBERTA KULENOVIC 12/02/2018 - 10:32

Da tacno je sve to .ali zato postoje lepi delovi na periji:Marusi,Halandri…

Odgovor
Olja Ka Olivera Karan 26/12/2017 - 21:47

Žao mi je za Omoniu. Dopao mi se taj trg i njegova okolina kad sam jedini put bila u Atini. Još uvek sve tačno pamtim okolo, kao i ulice. Šteta. Sećam se pogleda na fontanu sa prozora hotela “La Mirage” kao i suludog saobraćaja. Poslastičarnice u Karađorđevoj ulici gde sam jela lokumades i oduševila se….

Odgovor

Ostavi komentar

3 − two =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići