auto-put

Autoput Solun – Atina je jedan od najbezbednijih i najbolje urađenih u čitavoj Evropi. Ova ruta počela je da se pravi krajem osamdesetih godina prošlog veka, a kompletno je završena ove godine. Stariji delovi su renovirani i modernizovani nešto pre Olimpijskih igara u Atini 2004. godine. Od Atine do graničnog prelaza Evzoni ima svega 550 km (od toga je oko 500 km Atina-Solun).

KOLIKO KOŠTAJU SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJI U GRČKOJ?

Najveća prednost ovog auto-puta je što je dobrog kvaliteta i nema gužve. Međutim, ono što svakom od nas ne može da zapadne za oko (ili bolje reći novčanik) je veliki broj naplatnih rampi. Postoji čak 12 naplatnih rampi, a putarina za celu rutu u jednom pravcu iznosi 33.45 evra.

Svaka deonica auto-puta Solun-Atina ima svoju servisnu službu čije usluge su uračunate u cenu putarine. Veći deo rute je prekriven kontrolnim kamerama, pa je velika verovatnoća da ako usput negde morate da stanete zbog nekog kvara da će vam pomoć stići u najmanjem mogućem roku. Ako mogu da otklone kvar oni će to i učiniti, a ako ne onda će vas odšlepati do najbližeg servisa.

PUŠAČ STE I KRENULI STE U GRČKU? – P A Ž N J A

Još jedan problem auto-puta Solun-Atina je i taj što nema veliki broj bezinskih stanica, odnosno mesta za odmor sa restoranima i prodavnicama.

TELEFONI KOJE MORATE DA IMATE U IMENIKU DOK STE NA ODMORU