AUTO-PUT SOLUN-ATINA: SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

by Tijana
0 Komentar

auto-put

Autoput Solun – Atina je jedan od najbezbednijih i najbolje urađenih u čitavoj Evropi. Ova ruta počela je da se pravi krajem osamdesetih godina prošlog veka, a kompletno je završena ove godine. Stariji delovi su renovirani i modernizovani nešto pre Olimpijskih igara u Atini 2004. godine. Od Atine do graničnog prelaza Evzoni ima svega 550 km (od toga je oko 500 km Atina-Solun).

KOLIKO KOŠTAJU SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJI U GRČKOJ?

Najveća prednost ovog auto-puta je što je dobrog kvaliteta i nema gužve. Međutim, ono što svakom od nas ne može da zapadne za oko (ili bolje reći novčanik) je veliki broj naplatnih rampi. Postoji čak 12 naplatnih rampi, a putarina za celu rutu u jednom pravcu iznosi 33.45 evra.

Svaka deonica auto-puta Solun-Atina ima svoju servisnu službu čije usluge su uračunate u cenu putarine. Veći deo rute je prekriven kontrolnim kamerama, pa je velika verovatnoća da ako usput negde morate da stanete zbog nekog kvara da će vam pomoć stići u najmanjem mogućem roku. Ako mogu da otklone kvar oni će to i učiniti, a ako ne onda će vas odšlepati do najbližeg servisa.

PUŠAČ STE I KRENULI STE U GRČKU? – P A Ž N J A

Još jedan problem auto-puta Solun-Atina je i taj što nema veliki broj bezinskih stanica, odnosno mesta za odmor sa restoranima i prodavnicama.

TELEFONI KOJE MORATE DA IMATE U IMENIKU DOK STE NA ODMORUYou may also like

Ostavi komentar

16 + 7 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići