crna stena

Ponovo sarađujemo sa grčkim poznatim blogerima. Baš kao i prošlog puta, i danas će vam ekipa Travel diary emisije, u saradnji sa poznatim sajtom za putovanja HostelBay-om, preporučiti novu destinaciju u zemlji masline koju zbog svoje prirodne lepote obavezno morate bar jednom posetiti. I zamislite, niije reč o primorju.

Tokom prethodne zime pisali smo vam o grčkim zimskim centrima. Malo je poznato da ih zemlja masline ima mogo. Danas ćemo vam uz pomoć Venje i Manolisa predstaviti samo jednu atrakciju popularnog Karpenisija (čija okolina je poznata još pod nazivom “Grčki Alpi”), a ovom planinskom biseru ćemo vam pisati drugi put. Razlog zašto vam pred leto predstavljamo atrakciju zimskog turizma leži u činjenici da ju je mnogo lakše posetiti kada je vreme lepo.

Nafplio – Najlepši grad Grčke

U pitanju je tzv. Crna pećina pomenutog mesta. Nalazi se oko 2 km od sela Prusosa. U istoriji je bila utočište lokalnom stanovništvu, kada su se sklanjali od neprijatelja tokom turske vlasti i Drugog svetskog rata, baš zbog svog teškog prilaza. Danas su meštani uz pomoć Turističke organizacije Grčke od pomenute destinacije napravili lakši prilaz ovoj atrakciji uz pomoć drvenih mostića i staze, pa je sada toliko bezbedan da i mala deca mogu doći do iste.

Ono što Crnu pećinu čini specifičnom je magičan spoj prirode – kanjon, reka i vodopadi. Tura počinje od starog vojnog mosta Prusosa-Tornosa. Od pomenute tačke se kreće ka šumi i hoda se oko 30 minuta do pomenute pećine.

Zanimljivo je da na ovoj ruti postoji mesto s kog se voda stalno preliva, ali ne mnogo kao vodopad, već više kao manje i veće kapljice. Taj deo se zove pandavrehi (stalno pada kiša). Naletećete i na prelepe vodopade koji će vas bez sumnje očarati. Za sve ljubitelje šumske lepote ovo je pravo mesto.

Top 5 atrakcija ostrva Zakintos

Inače, one koji vole alpinizam obradovaće informacija da postoji i tura samo za njih, a o istoj više mogu saznati OVDE.

Koliko je ovo mesto magično, najbolje ćete osetiti ukoliko pogledate priloženi video klip (jer nijedna fotografija ne može doćaradi pokretnu sliku).