CRNA PEĆINA – ZA SVE LJUBITELJE PLANINSKE ŠETNJE

by Tijana
0 Komentar

crna stena

Ponovo sarađujemo sa grčkim poznatim blogerima. Baš kao i prošlog puta, i danas će vam ekipa Travel diary emisije, u saradnji sa poznatim sajtom za putovanja HostelBay-om, preporučiti novu destinaciju u zemlji masline koju zbog svoje prirodne lepote obavezno morate bar jednom posetiti. I zamislite, niije reč o primorju.

Tokom prethodne zime pisali smo vam o grčkim zimskim centrima. Malo je poznato da ih zemlja masline ima mogo. Danas ćemo vam uz pomoć Venje i Manolisa predstaviti samo jednu atrakciju popularnog Karpenisija (čija okolina je poznata još pod nazivom “Grčki Alpi”), a ovom planinskom biseru ćemo vam pisati drugi put. Razlog zašto vam pred leto predstavljamo atrakciju zimskog turizma leži u činjenici da ju je mnogo lakše posetiti kada je vreme lepo.

Nafplio – Najlepši grad Grčke

U pitanju je tzv. Crna pećina pomenutog mesta. Nalazi se oko 2 km od sela Prusosa. U istoriji je bila utočište lokalnom stanovništvu, kada su se sklanjali od neprijatelja tokom turske vlasti i Drugog svetskog rata, baš zbog svog teškog prilaza. Danas su meštani uz pomoć Turističke organizacije Grčke od pomenute destinacije napravili lakši prilaz ovoj atrakciji uz pomoć drvenih mostića i staze, pa je sada toliko bezbedan da i mala deca mogu doći do iste.

Ono što Crnu pećinu čini specifičnom je magičan spoj prirode – kanjon, reka i vodopadi. Tura počinje od starog vojnog mosta Prusosa-Tornosa. Od pomenute tačke se kreće ka šumi i hoda se oko 30 minuta do pomenute pećine.

Zanimljivo je da na ovoj ruti postoji mesto s kog se voda stalno preliva, ali ne mnogo kao vodopad, već više kao manje i veće kapljice. Taj deo se zove pandavrehi (stalno pada kiša). Naletećete i na prelepe vodopade koji će vas bez sumnje očarati. Za sve ljubitelje šumske lepote ovo je pravo mesto.

Top 5 atrakcija ostrva Zakintos

Inače, one koji vole alpinizam obradovaće informacija da postoji i tura samo za njih, a o istoj više mogu saznati OVDE.

Koliko je ovo mesto magično, najbolje ćete osetiti ukoliko pogledate priloženi video klip (jer nijedna fotografija ne može doćaradi pokretnu sliku).

https://www.facebook.com/hostelbay/videos/1294810687222472/

You may also like

Ostavi komentar

nine + twelve =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići