Večeras je u Atini posebno veče. Naime, legenda srpske, jugoslovenske, grčke i evropske košarke, gospodin Dušan Duda Ivković, će se oprostiti od trenerske klupe. 

“Sa zadovoljstvom sam prihvatio ideju Olimpijakosa da se u Atini 20. septembra odigra moja poslednja utakmica koju ću voditi sa klupe. Ovom utakmicom želim da se zahvalim Olimpijakosu, ali i svim mojim bivšim igračima, kolegama trenerima i svim ljudima košarke sa kojima sam sarađivao, a koji su mi omogućili da uživam u svom poslu i radim ono što najviše volim više od 40 godina. Grčka je moja druga kuća i Olimpijakos je definitivno moj tim. Želim mnogo da se zahvalim svakom navijaču Olimpijakosa i posebno vlasnicima i upravi kluba što organizuju ovu utakmicu. Jako se radujem što ću još jednom biti u punoj Dvorani mira i prijateljstva. Voleo bih i sve vas pozivam da se ponovo tada okupimo i pomognemo u prikupljanju sredstava za pomoć deci Srbije i Grčke”, dao je obaveštenje veliki Duda za Koš magazin.

GRCI SU SPORTSKI FANATICI

Ovaj svečani ispraćaj jednom od najvećih trenera uveličaće pored Teodosića, Bogdanovića, Spanulisa, Pridezisa… i mnogi stari asovi koji su kraljevi košarke – Divac, Paspalj, Galis, Kukoč… Među svima njima biće još jedna zvezda srpskog i svetskog sporta – Novak Đoković.

Večeras nije bitno da li ste crveno ili crno beli, bitno je samo da odamo počast jednom velikom košarkaškom stručnjaku i još većem čoveku. Prema tome, svi vi koji ste u Atini ili na Atici, dođite večeras u Dvoranu mira i prijateljstva ne bi li ispratili našeg Dušana Dudu Ivkovića kako dolikuje jednoj takvoj živoj legendi igre pod obručom. Celokupan prihod od ove utakmice biće dat u dobrotvorne svrhe.