FAVA PLAŽA – JEDNA OD NAJLEPŠIH PLAŽA SEVERNE GRČKE

by Tijana
0 Komentar
fava plaža

U blizini mesta Vurvuru na Sitoniji, tačnije ispod jednog prelepog dela tog mesta, nalazi se jedna od najlepših plaža severne Grčke – Fava plaža. Voda je na ovaj plaži prelepa, ima i par manjih ostrva, ali i veličanstveni pogled na Atos. Ovu plažu, ako letujete na Sitoniji, jednostavno morate da posetite.

 fava plaža

Fava plaža je okružena prelepim kućama koje ni malo ne podsećaju na Grčke. Pre će te pomisliti da ste se izgubili na obalama Kalifornije, nego na obali Egejskog mora. Miris borova i mora ovde je intezivano izmešan, pa će vaša pluća baš kao i vi osetiti rajski užitak.

fava plaža

Fava beach se sastoji od devet nezavisnih plažica. Međutim, na većenu od njih možete doći samo sa mora tako što obilazite stene ili stepenicama iz pomenutih kuća, ali ova druga varijanta važi samo ako znate nekog od vlasnika pomenutih vila.

Tri ostrva koja treba da posetite u Grčkoj ako ste SINGLE! 

fava plaža

Glavna prednost ovog raja severne Grčke je to što plaža ima prirodnu hladovinu koju prave stene veći deo dana, uglavnom posle 12-13 časova.

U ovim mestima žurka nikad ne prestaje, a bar u jednom ste sigurno bili

fava beach

Na južnom kraju plaže nalazi se velika stena preko koje vodi stazica, a iza nje se nalazi dugačka plaža na koju se može samo tuda doći ili nekim manjim plovilom. Inače, tu se nalazi divlji kamp i nudisti.

Petani plaža: Skriveni biser Kefalonije

Fava plaža – mapa

Do same plaže se dolazi lako kolima. Mesto iznad plaže zove se Karidi, ali nikako nemojte pomešati Fava plažu sa Karidi beach koja se nalazi malo dalje, odnosno blizu Vurvuru. U blizini same plaže nalazi se i prelepa crkva koju vam toplo preporučujemo da posetite. Za lakšu orjentaciju pritisnite na mapu OVDEfava beach

fava beach

Nadamo se da smo vam bar malo dočarali ovaj raj Sitonije!


You may also like

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići