GLASANJE ZA IZBORE ZA NAŠE DRŽAVLJANE U GRČKOJ 2020

by Ivana
0 Komentar

Državljani Republike Srbije sa boravkom u Republici Grčkoj mogu da se prijave za glasanje za izbor za narodne poslanike, koji će biti održan 21. juna 2020. godine. Prijave za glasanje za izbore u Grčkoj se obavljaju u Ambasadi Republike Srbije u Atini ili Generalnom konzulatu u Solunu (u zavisnosti od jurisdikcionog područja). Prijave će se primati najkasnije do 30. maja 2020. godine.

Da biste mogli da glasate na izborima, treba da budete prijavljeni u Jedinstveni birački spisak. Provera se može izvršiti elektronskim putem preko sledećeg linka: https://upit.birackispisak.gov.rs/

Ukoliko ste već upisani u Jedisntveni birački spisak, formular za prijavu za glasanje na izborima možete da preuzmete OVDE. Shodno propisima, neophodno je da podnesete novu prijavu bez obzira na prijave podnete ranije radi učešća na prethodnim izborima.

Popunjen i potpisan formular, zajedno sa kopijom važećeg pasoša ili lične karte Republike Srbije potrebno je dostaviti Ambasadi Republike Srbije u Atini lično, poštom, telefaksom ili na e-mail.

Ambasada Republike Srbije (izbori 2020)

106, Vasilissis Sofias Ave.

11527 Αθήνα

Телефакс: +30 210 364 1603

E-mail: embassy.athens.consular@mfa.rs

Ukoliko niste upisani u Jedinstveni birački spisak, preko Ambasade Republike Srbije u Atini možete da podnesete zahtev za upis. Obrazac zahteva možete preuzeti OVDE.

Ambasada Republike Srbije u Atini će, po dobijanju konačnog spiska od Republičke izborne komisije, uputiti pozive za glasanje za izbore u Grčkoj i otvoriti biračko mesto ukoliko bude najmanje 100 prijavljenih birača.

Parlamentarni izbori koji su zakazani za 21. jun 2020. biće 12. po redu od uspostavljanja višestranačkog sistema 1990. godine. Od 2000. godine do danas, parlamentarni izbori su održani sedam puta i to vanredni 2000, 2003, 2008, 2014. i 2016. godine, a redovni izbori 2007. i 2012. godine. Poslednji parlamentarni izbori u Srbiji održani su 24. aprila 2016. godine, zajedno sa pokrajinskim i lokalnim izborima. Bili su to treći parlamentarni izbori za skoro četiri godine.

You may also like

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići