OSVEŽENJE U SRED LETA POTRAŽITE U SELU GLIKI

by Ivana
0 Komentar

gliki grcka

Traženje osveženja u sred leta može vas odvesti na najčudnija mesta. Nas je put  odveo do starog sela Gliki u Grčkoj.

Prema drevnom grčkom mitu, Acheron je bio sin boga Heliosa koji se borio na strani moćnih Titana protiv Olimpijaca. Zevs je odlučio da ga kazni pa ga je pretvorio u reku tuge koja je vodila do podzemlja Hade.

 

KADA MIT POSTANE STVARNOST – KAKO JE ATINA DOBILA IME

U stvarnosti, u selu Gliki možete naći prelepu reku tirkizno plave boje,nestvarnu šumu i uski krečnjački kanjon koji vodi moćnu struju vode. Predeo je zaista nestvaran. Voda je bila hladna i svaki naredni korak boli baš kao i prethodni. Ipak, nismo se pokolebali i zastali, već smo hrabro nastavili dalje. Mit i stvarnost su se mešali pri svakom pokušaju da zamislimo te epske bitke između starih i novih bogova.

PARGA – LEPOTICA JONSKOG MORA

Ponekad je ono što vidite veoma teško preneti na fotografiju. Na  oovom mestu mogli smo da provedemo ceo dan, a da ne zagrebemo ni površinu. To jednostavno morate videti da biste nam poverovali – kako je voda našla svoj put i isklesala čvrste stene, kako se podiže sa zemlje i kako vetar mirisom obližnjeg morem nežno šapnjuje vaše ime.

 

 

Maja Matić, blog My Cosmo Soul

You may also like

Ostavi komentar

9 − 6 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići