KALAŠNJIKOV PONOVO U ATINI

by Ivana
0 Komentar
bregovic atina

Ukoliko se uželimo nekih muzičara sa naših prostora, ovde u Atini nemamo baš puno prilike da ih čujemo. Jedan od onih čiji se hitovi često puštaju je Goran Bregović, koji će sredinom decembra održati koncert u grčkoj prestonici.

Goran Bregović je već nekoliko puta gostovao u Grčkoj. Grci ga vole i poznaju njegov rad. Nezaobilazni “Kalašnjikov” se često može čuti i na događajima i u večernjem provodu, a postoji i verzija ove pesme urađena sa Atinskim simfonijskim orkestrom.

https://www.youtube.com/watch?v=V5mW-Fwh93M

Grčke novine ga opisuju kao Jugoslovena, Bosanca iz mešovitog braka, koji stvara balkansku muziku. Poznat po saradnji sa svetskim zvezdama, počeo je u grupi Bijelo dugme, a zatim stekao svetsku slavu.

ZAŠTO VOLIMO GRČKU MUZIKU

Goran Bregović u Atini nastupa 17. decembra, u okviru Athens Music festivala, koji u grčku prestonicu dovodi poznata imena svetske muzičke scene i povezuje ih sa grčkim umetnicima. Društvo na sceni praviće mu Giota Nega, koja u svom izvođenju vešto kobinuje balkanske zvuke sa muzikom svoje zemlje, Grčke.

Karte po ceni od 10 – 30 evra mogu se kupiti direkto u Diogenis studiu, gde će koncert biti održan, ali i online.

You may also like

Ostavi komentar

14 − fourteen =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići