GOVOR TELA KOD BRAĆE GRKA – REBUS RAZREŠEN

by Tijana
0 Komentar

Govor tela nije univerzalan za ceo svet. Svako od vas ko je bar jednom boravio u najjužnijoj balkanskoj zemlji bio je bačen u rebus kad mu Grk ili lepa Grkinja pokažu neki čudan znak glavom, rukom ili puste neki neartikulisani zvuk. Njihov govor tela bar u početku nije ni malo lako. Zato  vam mi otkrivamo misteriju “staru vekovima”.

Govor tela psihologija

Svaki narod ima neki sebi znani govor tela, koji samo oni mogu da razumeju. Da ne bude zamene, više je onog koji je „međunarodni”, pa hvala Bogu gde se nalazimo uglavnom razumemo šta je stranac hteo da nam kaže… Takvi su npr. ljubavni govori tela, odnosno ako neka osoba pokazuje prema drugoj određenu vrstu simpatije. Ali šta se dešava kada ste u zemlji masline i pričate sa osobom koja ima helenske krvi, a ne razumete kada vam glavom pokaže da ili ne?

Govor tela kod muškarca i žene je isti

Nije bitno da li će vam Grk ili Grkinja odgovoriti uz pomoć pomeranjem glave DA ili NE, govor tela je isti baš kao i kod nas.
Kada vam brat pravoslavac nešto potvrđuje ili odobrava on neće klimati glavom gore dole već će samo spustiti glavu naniže i malo u stranu.  Da vam bilo jasnije kako to oni čine, pogledajte klip:

Ako odete da naručite “krepu” ili palačinku i pitate Grka da li može da vam stavi malo mlevenog keksa unutra, a on vam podigne glavu prema gore i cokne, e to vam je dragi moji negativan odgovor. (Ove palačinke u Atini morate da probate). Pogledajte klip za negativan odgovor:

Govor tela ruke ili pak opet dizanje glave…

Grci, kada im se nešto sviđa ili kad im je nešto dobro, to obavezno pokažu rukom ovako:

A kada im se nešto ne dopada ili im je dosadno, onda će reći “baaa” i opet dići glavu prema gore. Pogledajte klip:

Ako nismo razjasnile, bar smo vas nasmejale! Glavne uloge u klipovima poverile smo dvojici “momaka”, a jedva smo ih naterali…

You may also like

Ostavi komentar

2 × two =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići