GRADSKI PREVOZ – MESTO GDE SE PRIČE NIKAD NE ZAVRŠAVAJU

by Sanja
0 Komentar

price

Da je gradski prevoz izazov za svakog turistu to svi znamo. Tu se najbolje upozna grad, odnosi sa stanovništvom su nekako prisniji,a i nađe se još neki sličan koji je eto izabrao da grad upoznaje na taj način.

Već smo pisali o tome da je gradski prevoz u Atini mesto gde ćete najverovatnije saznati šta je putnica koja sedi do prozora kuvala za ručak…u najboljem slučaju.

ATINA – 5 STVARI KOJE MOŽDA NISTE ZNALI O NJOJ

Elem…Bitno je da imate strpljenja pre svega. Zašto? Recimo da ste ušli u gradski prevoz seli na mesto predviđeno za jednu osobu odmah iza vozača. Da napomenemo da je sedište malo šire, pa eventualno može “primiti” dve mršavice (što je u Grčkoj retko, pa zato uvek sedi jedna osoba 🙂 ). Nemojte se začuditi ako vam se prikači neka bakuta sa sve kesama uz obrazloženje da ne treba da ustanete, jer ima mesta za obe. Srećni ste ako je bakuta mršavica, ali ako nije onda ste u gadnom problemu.


Gradski prevoz i radoznala Grkinja

Ako ste uspeli da se nekako “izbavite” iz kandži radoznale Grkinje, a niste se udaljili od pomenutog sedišta onda se spremite za maratonsku priču. Životnu naravno….Čak i da se udaljite pokušavajući da zaštitite svoj nervni sistem, nećete moći a da ne čujete na šta se žali (gradski prevoz je jelte malo mesto, bez mnogo prostora), jer su nadaleko poznate po glasnom pričanju. Obično je to neka narogušena snaja koja maminog Levendisa ne pazi kako treba pa je eto ona pošla kod njih i kupila sve šta treba jer snajka ne zna. U kesi ima (hteli ili ne da znate) dva kg mlevenog mesa, tri pakovanja makarona, vitam i kutiju paradajz sosa.

KADA MIT POSTANE STVARNOST – KAKO JE ATINA DOBILA IME

Muke starijeg gospodina

Taman kada ste pomislili da ste se rešili kukumavkanja, u gradski prevoz je ušao stariji gospodin, vidno revoltiran trenutnom političkom situacijom koja je naravno kriva zato što u autobusu ne radi aparat za poništavanje karata. Ako do sada niste znali sve prethodne predsednike i premijere, eto prilike da naučite. I dobijete po koji savet za koga glasati na sledećim izborima.

gradski prevoz price iz atine

Kada gospodin konačno pritisne dugme da obavesti vozača da stane na sledećoj stanici, preplaviće vas talas olakšanja. Ali ne zadugo…


Baka koja nije odolela vašim mindjušama

Bakica koja je sedi iza vaših leđa primetila je vaše minđuše koje joj se jako dopadaju, pa će ih naglas pohvaliti. Usput će vam objasniti da je u njeno vreme bila moda da se nose minđuše na “štipanje”, pa će posegnuti u novčanik da vam pokaže sliku iz mladosti. I taman kada mislite da ste sve doživeli u atinskom gradskom prevozu, iluziju će vam razbiti zvuk zvonceta Da, dobro ste čuli…. zvonceta. Ponosna gospođa, koja je u žaru da objasni svrhu zvonceta zaboravila na sliku, vadi novčanik vezan za unutrašnjost torbe na kome je okačeno zvonce. I to ne obično zvonce kako kaže ona. To je zvonce za ovce!!!! A svrha mu je da izigrava alarm ako neko pokuša da joj ukrade novčanik. Rado će vam objasniti kako je sve patentirala da probate i vi, a usput ćete saznati i koliko puta su joj provalili u stan i pokrali je.

NAJBOLJE BESPLATNE STVARI U ATINI

I dok se spremate da siđete konačno na svojoj stanici, preplanuli dasa sa sunčanim naočarima će vas odmeriti od glave do pete, a ako ima malo više samopouzdanja, možda vam i zatraži broj telefona. Ako ostane samo na očijukanju iskoristiće gužvu da vas slučajno dodirne prilikom izlaska, samo da bi se izvinio i pokazao svoj neodoljivi osmeh.


You may also like

Ostavi komentar

5 × one =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići