ZAŠTO MISLIMO DA SU GRCI LENJI I DEBELI?

by Sanja
0 Komentar

grci

Koliko puta ste čuli od nekoga da su Grci lenj narod i da po ceo dan sede i ne rade ništa? Zašto imamo utisak (ili nemamo nego je stvarno tako) da su Grci debeli? Ne, nisu oni lenji, samo su malo razmaženi (većina njih), a ta razmaženost širi kukove i stomake…

EVO ŠTA GRCI NAJČEŠĆE POKLANJAJU KAD IDU U GOSTE

“Mrzi me pešaka”

Ako ste se pitali zašto je gužva u saobraćaju stavka broj jedan u Grčkoj evo da vam objasnimo…Grci svuda, ali svuda, idu kolima. Nije bitno da li je udaljenost ciljnog objekta 5 metara ili 500 kilometara, Grci će sesti u kola. Pogotovo muškarci… Kolima se ide u supermarket, na pijacu, po kafu (ne NA kafu, već PO kafu), do trafike, pa čak i do pekare iza ćoška. Grk koji šeta? Retka izumirujuća vrsta, verujte na reč!

Lakše je tražiti mesto za parkiranje (ako nemate garažu) i vozati se pola sata oko kuće, nego prošetati do pekare po hleb. Skuplje izađe hleb nego 4 suvlakija i salata (plus piće po želji).


“Teretana, nema mane…”

Grci vežbaju, nije da je samo mit. Pogotovo poslednjih godina. Čak su i teretane mnogo povoljnije nego kod nas… i opremljenije. Obično su na nekom od spratova ili na više nivoa (spratova). Elem, svaki Grk ili Grkinja će uredno čekati lift da se odveze na prvi sprat od koga ih deli 25 stepenika. Šok za naše oči bile su pokretne stepenice u sred teretane, jer zašto da umarate svoje izvajane i mišićave noge ako ne morate.

Možda vam se dopadne

GRČKA SVAKODNEVNICA: SVI SE MEŠAJU U SVE

“Parkiraj se pored rafa sa čipsom…”

Već spomenusmo da se ne mrda nigde bez automobila. Nije što se ne mrda, nego ako bi moglo i da se parkira u istom supermarketu… što bliže proizvodu po koji ste pošli. Iz kola se izlazi samo u ekstremnim slučajevima, pa tako na benziskoj pumpi proturamo samo ključeve da zaposleni obave ostatak posla. I plaćanje ako bi moglo da se obavi “izdaleka” bilo bi divno.


“Izum veka potiče iz Grčke (kao uostalom i sve na ovom svetu)…”

Izum veka u Grčkoj (na kome bi pozavideo svaki Crnogorac) jeste trafika koja radi na “lopatu”… Kako sve funkcioniše? Pa parkirate se kao u McDrive ispred pomenute trafike i zatražite ono što ste hteli kupiti, pare stavite na lopatu (ne šalimo se, stvarno je ista kao lopata) i proturite u trafiku…. Povratno lopatanje vam daje i robu i kusur (ako ga ima).

 

 

You may also like

Ostavi komentar

5 × 5 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići