GRČKA MODA – ŠTA JE GRKINJAMA UVEK IN

by Tijana
0 Komentar

grkinjaGrčka moda se, priznajemo razlikuje od onoga što smo očekivale da vidimo. Čini nam se da je stil opušteniji nego na ono što smo mi navikle, pa se tome polako i mi prilagođavamo.

Posle višegodišnjeg života u Grčkoj nismo mogle a da ne primetimo šta je našim dragim mladim Grkinjama uvek IN. Verovatno neke od dole pomenutih stvari znate, ali smo sigurno da će vas bar jedna od navedenih iznenaditi.


Tričetvrt helanke

Svaka Grkinja ima bar jedan komad ovog odevnog predmeta u svom ormaru. Prosto je nemoguće neviditi ovakav tip helanki kada stigne proleće, a Boga mi i leti. Naravno, sve ih nose više uz neku sportsku ili kežual varijantu.

BELI PUDER, CRVENI KARMIN, NATAPIRANA KOSA – GRKINJA

Široke duge majice

Do duše, poslednjih par godina ovaj modni IN je zastupljen i kod nas, ali kod Grkinja je stalno. Nije bitno da li je majica na kratke rukave ili brtele, Grkinje vole da uživaju u komotnosti.

Lakovane cipele i sandale

Kada god je neka svadba, krštenja ili tome sličan svečani događaj moćićete da uživate u pregršt različitih lakovanih sandala i cipela. Salonke su uglavnom crne i bež, a skoro uvek im je prednji deo izdignut na manju platformu – nećemo biti zlobne, pa reći da je to zbog poznate “visine”Grkinja. Sandale se mogu videti u svim mogućim bojama, jer Grkinjama i nije baš bitno da li je ta boja trenutni hit, već je dovoljno samo da je neka “letnja”. Još nešto, platforme su uvek, ali uvek, IN u Grčkoj.


Svečanosti

Kada smo već kod svadbi, krštenja i ostalih veselja, ne možemo da ne pomenemo da ista ne može proći bez tipičnih grčkih dugih haljina ( koje modelima podsećaju na one iz antičkog doba) i opet je bitno da su u letnjim bojama iliti crvenoj, žutoj, zelenoj, plavoj, narandžastoj, itd. Da ne bude zabune, ima tu i modernijih krojeva kako haljina tako i letnjih kompleta, ali su gore pomenute boje uvek prisutne na pregršt Grkinja.

LEPOTA U GRČKOJ SKUPO KOŠTA

Brend je brend

Do budemo iskreni i kod nas je sve više devojaka koje ne mogu da izdrže da ne kupe sebi neku stvarčicu poznatog imena, pa makar i celu platu ( a nekad i dve do tri ) dali na istu, ali kod Grkinja je to valjda oduvek. Vole da se vidi, pa to ti je.

Da ne bude zabune, poslednjih godina ili tačnije kako je ekonomska kriza pogodila nama dragu Grčku, i ženama iz zemlje masline nije lako do odvoje nekoliiko stotina, a ponekad i preko hiljadu evra, ne bi li kupili nešto što podpisuje brend Armani, Luj Viton, Prada, Kelvin Klajn… Međutim, valjda su odrasle da je to negde normalno, pa su više nego spremne da odvoje za nešto iz kolekcije pomenutih imena čisto da bi se videlo da one i dalje ne čitaju Kosmopoliten, već ga žive.

Grkinje i šminkanje/frizura

Kao sastavni deo ženskog praćenja mode spadaju i šminka i frizura. Kod Grkinja je to godinama, a možda i decenijama isto. Ustvari možda ne kod svih, ali kod većine – DA.

Naime, mlade lepe južne Balkanke obožavaju da nanose belje pudere, crveni karmin, iscrtaju ajlajnerom kapak i kosu dobro natapiraju. Zli jezici će reći da ovo rade zato što većina ima specifičnu fizionomiju lica – usko lice s često izraženim nosom, pa baš zbog toga one natapiraju kosu da nos ne dodje u prvi plan. Međutim, mi koji živimo ovde znamo da to nije istina. Naime, ima dosta lepih Grkinja, bar ovde na Atici.

PS Ako ste se setili još nečega, dodajte u komentaru


You may also like

Ostavi komentar

5 + 4 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići