NAJVEĆI NEPRIJATELJ U GRČKOJ – TOALET PAPIR I WC ŠOLJA

by Tijana
2 Komentari

toalet

Svako ko je bar jednom boravio u Grčkoj zna da ga gazda apartmana ili hotela obavezno pri davanju ključeva upozori da ni slučajno ne baca toalet papir u WC šolju, ako to ne uradi gazda onda vas je sigurno turistički vodič upozorio na isto. U slučaju da ne poslušate dobronamerni savet velika je verovatnoća da ćete u toaletu imati poplavu epskih razmera. U daljem tekstu saznajte zašto je to tako.
Većina vas će pomisliti da smo melodramične kad smo upotrebili termin “epska poplava”, ali kako bi drugačije nazvali vraćanje kanalizacije u kupatilu. Em što je neprijatno za oko, em što nije ugodno ni za vaš nos.

Deset stvari koje nikako ne treba da kažete jednom Grku

Naime, u Grčkoj je ceo sistem cevi veoma star i kao rezultat toga neke cevi su širine svega 5 cm. Ako bacate toalet papir u WC šolju, a ne u prostor predviđen za to (čitaj kantu) koji se nalazi pored, velika je verovatnoća da ćete je začepiti.

Verujemo da većinu vas koji bacate papir u WC šolju ova grčka navika može iznervirati. U slučaju da ne volite da bacate sami smeće iz toaleta, onda obavezno tokom odmora tražite hotelski smeštaj. Razlog je jednostavan – tamo će smeće umesto vas bacati sobarica i to svaki dan.Inače, noviji hoteli imaju svoj sopstveni kanalizocioni sistem koji je urađen sa novim cevima, pa ako vas zaista mrzi da toalet papir bacate u kantu onda izaberite neki od njih i u potpunosti uživajte u odmoru (bez mogućnosti da vam godišnji može upropastiti “epska poplava”).

Ko još jede supu na +40?

Ako ste mislili da je Grčka jedina zemlja u kojoj je ova metoda bacanja toalet papira na snazi, prevarili ste se! Tu su i druge zemlje Evrope, Meksiko, ali i neki delovi Azije.

 

Foto: Pixabay/Alexas_Fotos

You may also like

2 Komentari

Luna 17/06/2022 - 21:19

Koja odvratna stvar na plus 40 bacati u kantu, idiotizam znači zatvoriti sve dok se ne preuredi pod hitno,PS pa zato i ima najvise turista iz Srbije jasno ko dan

Odgovor
Tijana 04/11/2016 - 21:32

Спасибо большое!

Odgovor

Ostavi komentar

12 − eleven =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići