toalet

Svako ko je bar jednom boravio u Grčkoj zna da ga gazda apartmana ili hotela obavezno pri davanju ključeva upozori da ni slučajno ne baca toalet papir u WC šolju, ako to ne uradi gazda onda vas je sigurno turistički vodič upozorio na isto. U slučaju da ne poslušate dobronamerni savet velika je verovatnoća da ćete u toaletu imati poplavu epskih razmera. U daljem tekstu saznajte zašto je to tako.
Većina vas će pomisliti da smo melodramične kad smo upotrebili termin “epska poplava”, ali kako bi drugačije nazvali vraćanje kanalizacije u kupatilu. Em što je neprijatno za oko, em što nije ugodno ni za vaš nos.

Deset stvari koje nikako ne treba da kažete jednom Grku

Naime, u Grčkoj je ceo sistem cevi veoma star i kao rezultat toga neke cevi su širine svega 5 cm. Ako bacate toalet papir u WC šolju, a ne u prostor predviđen za to (čitaj kantu) koji se nalazi pored, velika je verovatnoća da ćete je začepiti.

Verujemo da većinu vas koji bacate papir u WC šolju ova grčka navika može iznervirati. U slučaju da ne volite da bacate sami smeće iz toaleta, onda obavezno tokom odmora tražite hotelski smeštaj. Razlog je jednostavan – tamo će smeće umesto vas bacati sobarica i to svaki dan.Inače, noviji hoteli imaju svoj sopstveni kanalizocioni sistem koji je urađen sa novim cevima, pa ako vas zaista mrzi da toalet papir bacate u kantu onda izaberite neki od njih i u potpunosti uživajte u odmoru (bez mogućnosti da vam godišnji može upropastiti “epska poplava”).

Ko još jede supu na +40?

Ako ste mislili da je Grčka jedina zemlja u kojoj je ova metoda bacanja toalet papira na snazi, prevarili ste se! Tu su i druge zemlje Evrope, Meksiko, ali i neki delovi Azije.

 

Foto: Pixabay/Alexas_Fotos