grcka ostrva zimiDa li ste ikada razmišljali da posetite neko grčko ostrvo zimi? Ako od odmora očekujete dobar noćni provod – onda verovatno niste, ali ako ste ljubitelj šetnje kroz prelepa mesta i volite jedinstvene pejzaže – onda je neko od mnogobrojnih grčkih ostrva vaša obećanja zimska destinacija. 

Top 5 grčkih ostrva – Na jednom ste sigurno već bili

1. Sve je jeftinije zimi

Dok nam se leti, uglavnom, sve u glavi zavrti od astronomskih cena koje nude agencije za odmor na nekom od poznatih grčkih ostrva, zimi je situacija totalno drugačija. Naime, ostrva su tada dosta “tiha”, a neki hoteli su i zatvoreni. Međutim,  ima i onih koji su otvoreni tokom cele godine i znatno su jeftiniji u zimskoj sezoni. Ako ovome dodamo da ima i apartmana i studija koji se nude i u hladnim danima, onda je to još jedna ušteda za vaš budžet, jer čete moći sami sebi spremiti obroke.

Zimi je na Iosu i Santoriniju moguće rezervisati smeštaj i za 20 evra po noćenju. Prema tome, dobro razmislite gde ćete biti kad ledeni talas naiđe sledeće godine.

Arahova je razlog što i zimi volimo Grčku

2. Nema gužve

Svima vama je poznato da su grčka ostrva (kao što su Santorini, Mikonos, Ios i mnoga druga) leti puna turista iz celoga sveta. Od te gužve često ni ne možete da osetite pravi duh mesta u kome ste odseli. Taj problem zimi nećete imati.

Nije da neće biti turista, ali sigurno ne kao zimi. To su uglavnom manje grupe. Verujte nam na reč – moguće je čak šetati plažama i ulicama Santorinija satima, a da ne vidite više od dva čoveka. Po prvi put ćete moći da osetite pravu dušu i lepotu bilo kog mesta na bilo kom ostrvu.

Turisti su rekli svoje – Grčka ima najlepše ostrvo u Evropi

3. Nije mnogo hladno

E sada, ovo za ovu godinu baš i ne važi – pošto je i Grčku zahvatilo ledeni talas iz Sibira (dobro, nije baš kao kod nas, ali za Grke je i više nego sibirska zima). Da se razumemo, temperatura nije tolika da ćete moći da plivate (mada, nikada se ne zna), ali ćete zato u duksu i prsluku/tankoj jakni moći da uživate u šetnjama i svim lepotama Grčke.

Zanimljivo je da tokom zime npr. na Kritu možete da uživate i u čarolijama snega, ali i da se osolite u moru.

Sada znate da grčka nije samo za izležavanje na plaži, već je mnogo više od toga – zato je posetite i zimi jer se sigurno nećete pokajati.

 

Fotografija: Pixabay/kasabubu