TRI RAZLOGA DA ODETE NA GRČKA OSTRVA ZIMI

by Tijana
3 Komentari
grcka ostrva zimi

Grćka ostrva – Da li ste ikada razmišljali da posetite neka od njih zimi? Ako od odmora očekujete dobar noćni provod – onda verovatno niste, ali ako ste ljubitelj šetnje kroz prelepa mesta i volite jedinstvene pejzaže – onda je neko od mnogobrojnih grčkih ostrva vaša obećanja zimska destinacija. 

Top 5 grčkih ostrva – Na jednom ste sigurno već bili

1. Sve je jeftinije zimi

Dok nam se leti, uglavnom, sve u glavi zavrti od astronomskih cena koje nude agencije za odmor na nekom od poznatih grčkih ostrva, zimi je situacija totalno drugačija. Naime, grčka ostrva su tada dosta “tiha”, a neki hoteli su i zatvoreni. Međutim,  ima i onih koji su otvoreni tokom cele godine i znatno su jeftiniji u zimskoj sezoni. Ako ovome dodamo da ima i apartmana i studija koji se nude i u hladnim danima, onda je to još jedna ušteda za vaš budžet, jer čete moći sami sebi spremiti obroke.

Zimi je na Iosu i Santoriniju moguće rezervisati smeštaj i za 20 evra po noćenju. Prema tome, dobro razmislite gde ćete biti kad ledeni talas naiđe sledeće godine.

Arahova je razlog što i zimi volimo Grčku

2. Nema gužve

Svima vama je poznato da su grčka ostrva (kao što su Santorini, Mikonos, Ios i mnoga druga) leti puna turista iz celoga sveta. Od te gužve često ni ne možete da osetite pravi duh mesta u kome ste odseli. Taj problem zimi nećete imati.

Nije da neće biti turista, ali sigurno ne kao zimi. To su uglavnom manje grupe. Verujte nam na reč – moguće je čak šetati plažama i ulicama Santorinija satima, a da ne vidite više od dva čoveka. Po prvi put ćete moći da osetite pravu dušu i lepotu bilo kog mesta na bilo kom ostrvu.

Turisti su rekli svoje – Grčka ima najlepše ostrvo u Evropi

3. Nije mnogo hladno

E sada, ovo za ovu godinu baš i ne važi – pošto je i Grčku zahvatilo ledeni talas iz Sibira (dobro, nije baš kao kod nas, ali za Grke je i više nego sibirska zima). Da se razumemo, temperatura nije tolika da ćete moći da plivate (mada, nikada se ne zna), ali ćete zato u duksu i prsluku/tankoj jakni moći da uživate u šetnjama i svim lepotama Grčke.

Zanimljivo je da tokom zime npr. na Kritu možete da uživate i u čarolijama snega, ali i da se osolite u moru.

Sada znate da grčka nije samo za izležavanje na plaži, već je mnogo više od toga – zato je posetite i zimi jer se sigurno nećete pokajati. Grčka ostrva vas čekaju!

Fotografija: Pixabay/kasabubu

You may also like

3 Komentari

Slava 16/01/2017 - 20:50

Grčka mi je super, imam želju doći tamo na more barem jednom…:)

Odgovor
Sanja 16/01/2017 - 21:19

Pa šta čekaš… 🙂 Pakuj se i kreći!

Odgovor
Slava 16/01/2017 - 21:42

hahaha nemam para trenutno 😀

Odgovor

Ostavi komentar

5 − three =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići