GRČKA SA DECOM – ZOOLOŠKI VRT ATINA

by Grčki kutak
0 Komentar

zoološki vrt atina

Ako odlučite da svojim mališanima priuštite posebno zadovoljstvo dok boravite u prestonici Grčke, onda je Zoološki vrt Atina  sasvim sigurno pravi izbor.Kako Attica Zoological Park zauzima površinu od preko 20 hektara, budite spremni na dosta šetnje, ali i uživanja, jer postoje brojne atrakcije i za najmlađe, ali i za njihove pratioce.

zoološki vrt atina

Grčka s decom – Zoološki vrt Atina

Na samom početku veka, maja meseca 2000. godine je zvanično otvoren Attica Zoological Park. Od tada, pa do danas se neprekidno razvija i svojim posetiocima iz godine u godinu donosi nove atrakcije.

Pored mogućnosti da vidite preko 2 hiljade životinja, možete da posetite i čuveni Park ptica, u kome se nalazi preko 300 vrsta, a sa više od hiljadu primeraka. Tu je i deo u kome se mogu videti one životinje, koje spadaju u retke na teritoriji Grčke, ali i deo koji je nazvan Afrička savana, u kome su smeštene životinje koje borave na teritoriji tog kontinenta.

Možda vam se dopadne

Ne treba zaboraviti ni deo, simbolično nazvan Šuma majmuna, a u okviru koga posetioci imaju priliku da borave blizu bezopasnih primeraka ove vrste.

zoološki vrt atina

Pored ostalih životinja, u ovom vrtu možete videti i kamile, nosoroge, geparde i lavove, ali i delfine i morske lavove, kao i slonove, medvede i merkate. Zanimljivo je reći da se u vrtu može videti i komodo zmaj, ali i iguana i jaguar, kao i nilski konj, te brojne druge životinjske vrste, a njih ima preko 20 hiljada za sada.

Tokom šetnje lepo uređenim stazama, posetioci mogu da uživaju i u pogledu na interesantne biljne vrste, kako sa teritorije Grčke, tako i iz celog sveta.

Od dodatnih sadržaja, koji su dostupni u ovom zoološkom vrtu, svakako treba pomenuti i restoran, ali i suvenirnicu.

zoološki vrt atina

Isto pravilo važi i za Attica Zoological Park, kao i za mnoge zoološke vrtove u svetu, a vezano za posetu kućnih ljubimaca. Naime, njima je ulaz zabranjen, jer postoji mogućnost da uznemire stanovnike vrta. Naravno, deca uzrasta do 12 godina obavezno moraju ići u pratnji i uz nadzor odraslih, a zabranjeno je hraniti i na bilo koji način uznemiravati bilo koju životinju.

KADA MIT POSTANE STVARNOST – KAKO JE ATINA DOBILA IME

Zoološki vrt Atina  – ulaznice

A sada ono što sve zanima… koje su cene ulaznica za Zoološki vrt u Atini? Odmah da napomenemo dam morate imati na umu da je to, ipak malo skuplja zabava.

Cena pojedinačne ulaznice za odrasle iznosi 18 evra, dok deca uzrasta između 3 i 12 godina plaćaju 4 evra jeftinije. Ulaz je potpuno besplatan za mališane uzrasta do 3 godine.

Donekle su povoljnije cene ukoliko idete porodično, jer je tada cena ulaznice ukupno 60 evra, a uključuje dvoje odraslih i dvoje dece i to uzrasta između 3 i 12 godina.

Ukoliko u zoološki vrt ide dvoje odraslih i troje mališana navedenog uzrasta, cena ulaznice je tada ukupno 72 evra.

zoološki vrt atina

Osobe starije od 65 godina bi trebalo da plate 14 evra ulaznicu, a ista je cena i ako se Zoološki vrt Atina posećuje u grupi , koja broji više od 25 osoba.

Svega jedan evro je predviđeno da plate ulaznicu osobe sa invaliditetom, ali ako je stepen njihovog invaliditeta veći od 80 procenata.

Osim mogućnosti da ulaznice platite u gotovini, možete tom prilikom koristiti i kartice, ali samo Visa i Mastercard.

Međutim, ako imate prijatelja koji je korisnik mobilne mreže Cosmote, onda će vas ulaz radnim danima izaći čak i pedeset posto jefinije. Potrebno je da vaš poznainik Grk posalje samo jednu SMS poruku i dobićete kod koji koristite pri kupovini ulaznica. Više o tome naćićete OVDE – iako je sve na grčkom, broj na koji se šalje SMS je jasno vidljiv.

Attica Zoological Park – kako doći

Zoološki vrt Atina se nalazi u Spati, a do tog dela prestonice Grčke se može stići iz centra grada, autobusom broj 319, koji saobraća na svakih 35 minuta, a stanica na kojoj bi trebalo da ga čekate nosi naziv Doukisis Plakentias.

Ukoliko odlučite da do vrta odete taksijem, to će vas koštati nešto manje od 25 evra, a kada idete iz centra grada, dok ćete oko 20 evra platiti ako vas taksi vozi od aerodrome “Elefterios Venizelos” do Attica Zoological Park – a.

Ako budete koristili automobil kao prevoz do vrta, znajte da je korišćenje parkinga besplatno.

zoološki vrt atina

Radno vreme

Znajući po kom principu funkcionišu naša južna pravoslavna braća, ne bi trebalo da nas čudi što je na zvaničnom sajtu navedeno da je Zoološki vrt u Atini otvoren svakog radnog dana u periodu između 9 sati i zalaska sunca. Moguće je ući u vrt sat vremena pre zalaska sunca, pošto se tada zvanično ulaz zatvara. Dakle, svakako je najbolje da ne rizikujete, nego da u obilazak parka ipak krenete ranije.

 NAJBOLJE BESPLATNE STVARI U ATINI

U slučaju da imate želju da prisustvujete hranjenju životinja, trebalo bi da znate da je to vreme precizno određeno, a sve te informacije možete videti na ovom linku.


Piše: Aleksandra Blažević

You may also like

Ostavi komentar

thirteen − 4 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići