GRČKI SUPERMARKETI – NOVI TROŠAK ZA SVE POTROŠAČE

by Tijana
2 Komentari

grčki supermarketiVerujemo da se veliki broj vas već odlučio za ovogodišnju letnju destinaciju u zemlji masline, dok drugi pomno razmišljaju koje grčko letovalište bi im najviše odgovaralo ove godine. I dok vas polako hvata ta slatka euforija letovanja moramo vas obavestiti o novom trošku koji će imati svi oni koji vole da posećuju trgovinske lance u zemlji sunca i mora. Grčki supermarketi imaju novu „dažbinu“. Ne brinite jer nije velika, a možete i da je izbegnete. Naime, ako vam se ne bacuju ni “sitne pare” uvek postoji alternativa koju možet poneti iz majčice Srbije.

Ako ste mislili da je novi trošak za potrošače, koji diktira svaki grčki supermarket i bilo koji drugi trgovački objekat, još jedna mera kupljenja danka od turista ne bi li se otplatio grčki dug, prevarili ste se. Ovoga puta je u pitanju zaštita životne sredine iliti ljubav prema ekologiji.

MALI PRIRUČNIK ZA LETOVANJE U GRČKOJ

GRČKI SUPERMARKETI

Od 01.01.2018. godine svi grčki supermarketi i ostali trgovanski objekti su dužni da svojim potrošačima naplaćuju plastične kese. U slučaju da vam na računu trgovci nisu otkucali plastičnu kesu ili kese u koju ste spakovali kupljenu robu, trgovački objekti mogu dobro sami sebi da zabiberiti čorbu. Kazne za nenaplaćivanje plastičnih kesa nisu male.

Kao i svuda, tako i u Grčkoj uvek postoje i oni trgovci s više mašte koji su se dosetili kako da naplate kese, a da to potrošač ne vidi odmah – povećali su cene svojih artikala za nekoliko centi. Što ćete priznati njima i više nego prija, jer ako neko kupi više sitnih artikala koji mogu svi zajedno da se spakuju u jednu kesu, trgovac je na dobitiku

Sada znate da ćete u vašim omiljenim grčkim supermarketima, kao što su  Lidl, Masoutis, Arista, Vasilopoulos i Galaxias , od ovog leta ostaviti koji cent više za kesu.

Grčki supermarketi naplaćuju plastične kese od 4-8 centi po komadu, a približno iste cene se i u manjim trgovačkim objektima

GRČKI SUPERMARKETI LIDL

Iako nije grčki, Lidl je jedan od omiljenih supermarketa skoro svim Srbima koji letuju u zemlji masline. Verovatno zato što svojim niskim cenama nema konkurenta. Međutim, kada su u pitanju plastične kese tu je situacija drugačija, jer grčki supermarketi Lidl imaju najvišu cenu za pomenuti proizvod. Ruku na srce plastične kese koje Lidl naplaćuje su veće i izdržljivije od onih koji se naplaćuju u drugim supermarketima.Cena plastične kese u poznatom nemačkom brendu supermarketa iznosi 8 centi.

100 EVRA ZA HRANU NA LETOVANJU? MOGUĆE JE

GRČKI SUPERMARKETI I SNIŽENJA

Ukoliko i na odmoru volite da istražujete na internetu, često možete naći i jeftinije namirnice od navedenih cena u marketima kao što su Lidl, Masoutis, Arista, Vasilopoulos i Galaxias. Kada uđete na neki od sajtova ovih supermarketa, videćete da svuda u meniju postoji reč ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ (promocije). Tu ćete naći proizvode koji su na sniženju tog dana ili te nedelje.

Ako vam pod ruke padne (papirni) katalog supermarketa Lidl videćete često da u gornjom desnom uglu piše ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ (ponuda koja važi od ponedeljka do subote). Oni često daju i neka posebna sniženja AΠΟ ΠΕΜΠΤΗ (od četvrtka) i subotom (ovi veliki lanci supermarketa obično ne rade nedeljom).
(Napomena: Markete koje smo vam nabrojali su oni koji se mogu naći u severnoj Grčkoj i po manjim mestima).


You may also like

2 Komentari

Kole 20/01/2018 - 00:35

A Sklavenitis? 😉

Odgovor
Tijana 23/01/2018 - 22:00

I oni. Cena kese kod njih je 4 centa

Odgovor

Ostavi komentar

3 × five =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići