HANJA – PONOSNA LEPOTICA OSTRVA KRIT

by Ivana
0 Komentar

Složićete se da na grčkom ostrvu Krit uopšte nije lako odabrati pravu destinaciju za odmor. Ostrvo je toliko veliko, a zanimljivih sadržaja bezbroj. Ipak, jedno mesto se posebno izdvaja svojim šarmom – grad Hanja.

Obično su neke od odrednica kojima se opisuje ovaj prelepi grad na severozapadu ostrva Venecijanska tvrđava, stari grad, šetalište u luci pored mora.  I zaista, mala luka uz koju se nalazi šetalište sigurno je mesto koje je svako ko je bio u gradu Hanja bar jednom posetio. Bilo danju, kada se u plavom moru naziru šareni brodovi, bilo uveče kada sve vrvi, restorani su puni, šetači veselo čavrljaju, a mesec se u odsjaju u vodi odlično uklapa sa obližnjim svetionikom. Reklo bi se, stvoreno za romantičare i za one koji se tako osećaju.

MAGAREĆE OSTRVO SKRIVENI RAJ OSTRVA KRIT

Iako leti na Kritu zna da bude prilično vruće, navucite šešir, naoružajte se vodom i prošetajte prelepim uskim ulicama ovog grada. U svakoj od njih pronaći ćete po neku skrivenu lepotu – kafić iz koga puca pogled na tvrđavu, prelepu suvenirnicu, malo kameno dvorište sa cvećem u jarkim bojama…

U Hanji nikada nije dosadno. U njoj se kriju neki od najboljih barova i ribljih restorana. A kao mesto za istraživanje ostrva Krit, Hanja može biti odlična polazna tačka. Ukoliko se uputite dalje na zapad, dočekaće vas neke od najpoznatijih plaža kao što su neodoljivi Balos ili Elafonisi ali i turistička mesta Agia Marina ili Platanias. ako se uputite na istok, put vodi do šarmantnog Retimna i odlične plaže Preveli, jedinstvene po šumi palmi i mestu gde se reka uliva u more.

Ukoliko vas put navede na ostrvo Krit, Hanju jednostavno morate da posetite! Do tada, uživajte u fotografijama.

You may also like

Ostavi komentar

2 × two =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići