HILANDAR – BOŽIĆNO HODOČAŠĆE 2019.

by Tijana
0 Komentar
hilandar

Hilandar, sveto mesto za svakog Srbina. Mihailo Aleksić je išao ove godine na veliki hrišćanski praznik Božić i rešio je da to iskustvo podeli sa svima nama:Morao sam ovu lepotu sa vama podeliti. Sneg na Svetoj Gori je prava retkost i blago onome ko ovo doživi.


Svi koji žele da posete Hilandar to mogu i učiniti samo ako imaju jaku volju i veru. Meni je ovo drugi put za godinu dana.Međutim, morate da znate da put u Hilandar nije turizam, već lekcija iz ljudskosti, mogućnost da osetite zbog čega se razlikujete i ne može rečima da se opiše ono što se doživi na ovom svetom mestu. Tu gde svaki kamen i svaka travka slavi Boga i uznosi mu neprekidnu molitvu dvadeset i četiri časa …. Sve deluje tako nestvarno.Na momente ti si čini kao da sanjaš. Svi hodočasnici koji provedu na Svetoj Gori (u Hilandaru) neko vreme, vide da nije stvar samo u jelu i piću ni sticanju, već u mudroj rečenici pokojnog oca Mitrofana:


Naše je samo ono što damo drugima.


hilandar atos

Ovo božićno hodočašće ima posebnu draž, jer je sneg pao posle četdeset godina. Uživajte u predivnim fotografijama.
You may also like

Ostavi komentar

8 + six =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići