ZVANIČAN KRAJ OVOGODIŠNJE HUMANITARNE AKCIJE

by Tijana
2 Komentari

humanitarne akcije

Humanitarna akcija za prvo letovanje ugroženim porodicama se završila. Kao i prošle godine, i ove nam je stiglo pregršt vaših priča koje su nas duboko dirnule. Međutim, žiri je ipak morao da odluči koje će porodice dobiti zadovoljstvo da prvi put odu na letovanje.Pre nego što vas obavestimo koje priče su dobile letovanje, hteli bismo da se zahvalimo svima onima bez kojih ova humanitarna akcija ne bi ni postojala.

Pre svega, želimo da kažemo jedno ogromno hvala našim dragim kolegama iz Grčke info koji su imali toliko poverenja u nas da su ove godine akciju preneli na našu stranicu. Hvala vam na nesebičnoj podršci i što nas stalno bodirite da možemo da budemo još bolji.

Hteli bismo da se zahvalimo i apartmanima Vila Foni i Flogita Sonja, koje su nesebično dale smeštaj ne bi li ljudima koje život nije mazio vratile veru u bolje sutra. Znate svi da je na početku trebalo da podelimo samo tri letovanja, ali zahvaljujući Flogiti Sonja apartmanima uspeli smo da usrećimo čak sedam porodica.

Posebno hvala dugujemo i turističkim agencijama Barcino tuours, Evro turs i Mozaik primo. Sve tri su velokodušno prihvatile da dobitnike humanitarne akcije časte besplatnim povratnim kartama do gore pomenutih vila na Egejskom moru. Međutim, nisu one jedine koje su prihvatile da prevezu naše dobitnike, tu su i Multiart- vozači i iznajmljivači velikog srca Srbije. Multiart se pobrinio da jedna porodica, čije je dete invalid, može komonto da putuje u uslovima koji odgovaraju obolelim osobama.

Na kraju ili početku hteli bi smo da se zahvalimo članovima žirija koju su svaku vašu priču dobro proverili i teška srca odabrala po njima one najteže. Aleksandra B., Marija G., Marijana T., Ljubica P., Nina N., Tamara S., Đorđe M., Miloš M. i Nemanja J. još jednom hvala što ste izdvojili svoje vreme i pomogli nam da izaberemo ovogodišnje dobitnike. Ovde treba da pomenemo i Milicu K., koja iako je još u srednjoj školi, bila naš ovogodišnji saradnik za Republiku Srpsku.

Kao što svi znate, trebalo je da podelimo letovanje za tri ugrožene porodice. Međutim, kada se skupe  ljudi velikog srca, sve se može promeniti. Naime u finale je ušlo sedam priča i kada se žiri već nećkao kome da da svoj glas za pobedu, vlasnica Sonja Flogita apartmana je rekla da će ona ustupiti letovanje i za ostale četiri porodice, pa da biranja i ne mora biti. Pošto su dve porodice bile sa teritorije Repbulike Srpske, Mozaik primo agencija je odlučila da obema da besplatnu povratnu kartu kako se ne bi osećali manje vrednim samo zato što se nalaze s druge stane Drine.

Priče porodica koje su dobile letovanje sa teritorije Republike Srbije su:

  1. Samohrani otac dva deteta iz okoline Kragujevca. Deca koja ne da nikada nisu bila na moru, već nikada nisu otišli dalje od pomenutog grada. Usput, otac im je teško bolestan. Nema stalan posao i radi za nadnicu.
  2. Tročlana porodica iz Niša – majka sa dve kćerke. Majka je poslednjih godina bila na više operacija i očekuje još jednu težu, dok joj je na svu tu muku i jedno dete bolesno. Majka je ne zaposlena i žive od socijalne pomoći.
  3. Hrabra mama kojoj je njena mezimica ceo svet. Njena devojčica je dete sa posebnim potrebama. Nikada nisu napuštale zemlju, a kamoli bili na moru.
  4. Tročlana porodica iz Čačka. Otac u saobraćajnoj nesreći izgubio jednu nogu skroz i drugu do kolena. Inače, imaju preslatku bebicu koja im svaki dan izmami osmeh na lice.
  5. Samohrana majka iz Niša sa svojom kćerkom. Pre četiri godine su izgubile supruga/oca, a pre dve godine stariju kćerku/sestru.

Priče porodica koje su dobile letovanje sa teritorije Republike Srpske:

  1. Tročlana porodica iz okoline Bjeline. Poplave koje su pre nekoliko godina pogodile Balkan uništili su im kuću. Taman kada su je opremili ponovo za život, izbio je požar. Inače, jedno dete je više puta operisano.
  2. Samohrana majka i njeno četvoro dece iz blizine Banja Luke. Iako žive u nemaštini, žena je molila da dobiju koze, ne bi li tako prehranila svoju decu. Za svoje mališane se mučki bori svakog dana i zbog toga je žiri odlučio da je ona jedan od kandidata za finale, koji je kasnije i dobio letovanje.

Svi dobitnicu su već obavešteni da ove godine idu besplatno u Grčku na letnji odmor. Svim ostalima koji su se prijavili ili prijavili njima drage ljude, hteli bismo da se zahvalimo. Hvala vam što ste mislili na druge, hvala vam što ste podelili vaše životne priče sa nama, hvala vam što imate tako veliko srce.


You may also like

2 Komentari

Milan 27/05/2018 - 22:26

grckikutak.com
grckainfo.com
Da li Vi znate koliko ste veliki?
Citam i pratim…Uvek mi se stegne grlo,vilica…
Ponosan na Vas!

Odgovor
Sanja 27/05/2018 - 22:47

Hvala Milane na divnim rečima! Zadovoljstvo je naše kada znamo da smo usrećili one kojima je to zaista bilo potrebno. I naravno nečemo stati ove…Idemo dalje 🙂

Odgovor

Ostavi komentar

12 + 3 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići