APEL – GAZDE KAFIĆA, UGLEDAJTE SE NA GRČKE KOLEGE!

by Tijana
0 Komentar

ljubimciSvi srpski kafići u velikim i malim gradovima, varošicama i selima, treba ovih dana da se ugledaju na više grčkih ugostiteljskih objekata. Posle fajronta, otvorite svoja vrata macama ili kucama lutalicama i ugrejte ih u ovim hladnim danima.

Juče je društvene mreže preplavila fotografija iz jednog domaćeg kafića. Naime, konobar je pustio kucu u lokal da se ugreje i nešto pojede. Njegov pogled je raznežio i one najtvrđeg srca.

Nadimci kod braće Grka – Za mnoge ste mislili da su imena

Neki od vas su verovatno već čuli za ovu vest, neki će je prvi put pročitati, ali sigurno je da će vas dirnuti. Naime, svi znamo da je Grčku pre nekoliko godina zadesila ekonomska kriza i da još ne može da se izvuče iz nje. Na sve to, Grčka je prva luka za izbeglice koje beže od nemilosrdnog rata u Siriji. Bez obzira što su u krizi Grci se trude da sa odećom i hranom pomognu nesrećnim ljudima.

Odvajajući za izbeglice, državne dažbine, kupovinu osnovnih namirnica i ostale rashode, neki Grci su morali da se odreknu svojih kućnih ljubimaca (pre svega mislimo na mace i kuce). Tako se u zemlji masline, koja je inače i pre krize bila poznata po velikom broju lutalica, broj napuštenih ljubimaca na ulici povećao.

Najveći neprijatelji u Grčkoj – Toalet papir i WC šolja

Međutim, neko je ipak rešio da pomogne lutalicama. To je prvo učinio jedan kafić na ostrovu Lezbos. Svaku noć, kada poslednji gost napusti lokal, vlasnik otvara svoja vrata napuštenim ljubimcima koji spavaju u istom. Ovaj primer su ubrzo počeli da slede i drugi kafići širom Grčke.

Prema tome, vlasnici lokala i lokalćića širom majčice Srbije, molimo vas svim srcem da se makar tokom ovih hladnih dana ugledate na braću i sestre Grke. Vaše malo njima znači mnogo.

Deset stvari koje nikako ne treba da kažete jednom Grku

You may also like

Ostavi komentar

eleven − one =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići