kupovina-u-grčkoj

Svi mi koji volimo Grčku zbog tri lepa mora, još lepših plaža, ukusne hrane i dobrog provoda, volimo često da se baš tu ponovimo garderobu za predstojeću  sezonu. Kupovina u Grčkoj ili Grčka kao šoping destinacija? Zašto da ne!

Želite da kupite nekretninu u Grčkoj? Ovde je potražite

Ova vest je za sve vas koji uvek potrošite evro više na sniženjima ili u poznatim šoping ceentrima i outlet-ima u Grčkoj. Sigurno ste znali da je svima onima koji posete Grčku, a iz naše su zemlje, za određeni iznos kupovine obezbeđen povraćaj PDV-a. Postoji tačan redosled korak koji morate da sledite kako bi vam na graničnom prelazu ovaj novac bio vraćen. Neki kažu da cela procedura nije vredna truda, ali zašto da i vi ne pokušate sledeći put.

Do sada je iznos koji ste morali da potršite da biste dobili povraćaj PDV-a bio minimum 120 evra. To priznaćete većini od nas predstavlja veliki iznos, jer toliko ne uspemo da potrošimo u prosečnoj kupovini koju obavimo u Grčkoj. Ali, evo dobre vesti!

Kupovina u Grčkoj se konačno isplati

Za sve vas koji ste planirali da predstojeće novogodišnje praznike provedete u  Atini ili Solunu, i počastite sebe nekim lepim poklonom, dovoljno će biti da potrošite od 50 evra na više i povraćaj PDV-a će biti izvršen!

Tako na primer za kupovinu u Grčkoj u iznosu od 100 evra biće vam vraćeno 12 evra, a ako u šopingu iskeširate 1000 evra onda će vam biti vraćeno čak 124! Što bi neki rekli: “Malo li je?”

Ovim smanjenjem minimalnog iznosa sa 120 evra na 50 evra, Grčka je dostigla ostale čalnice EU kada je u pitanju povraćaj poreza.

Eto još jednog razloga da put Grčke krenete sa osmehom na licu…

 

Fotografija: Pixabay