KUPOVINA U GRČKOJ NIKADA NIJE BILA ISPLATIVIJA

by Tijana
0 Komentar
kupovina u grčkoj

Svi mi koji volimo Grčku zbog tri lepa mora, još lepših plaža, ukusne hrane i dobrog provoda, volimo često da se baš tu ponovimo garderobu za predstojeću  sezonu. Kupovina u Grčkoj ili Grčka kao šoping destinacija? Zašto da ne!

Ova vest je za sve vas koji uvek potrošite evro više na sniženjima ili u poznatim šoping ceentrima i outlet-ima u Grčkoj. Sigurno ste znali da je svima onima koji posete Grčku, a iz naše su zemlje, za određeni iznos kupovine obezbeđen povraćaj PDV-a. Postoji tačan redosled korak koji morate da sledite kako bi vam na graničnom prelazu ovaj novac bio vraćen. Neki kažu da cela procedura nije vredna truda, ali zašto da i vi ne pokušate sledeći put.

Do sada je iznos koji ste morali da potršite da biste dobili povraćaj PDV-a bio minimum 120 evra. To priznaćete većini od nas predstavlja veliki iznos, jer toliko ne uspemo da potrošimo u prosečnoj kupovini koju obavimo u Grčkoj. Ali, evo dobre vesti!

Kupovina u Grčkoj se konačno isplati

Za sve vas koji ste planirali da predstojeće novogodišnje praznike provedete u  Atini ili Solunu, i počastite sebe nekim lepim poklonom, dovoljno će biti da potrošite od 50 evra na više i povraćaj PDV-a će biti izvršen!

Tako na primer za kupovinu u Grčkoj u iznosu od 100 evra biće vam vraćeno 12 evra, a ako u šopingu iskeširate 1000 evra onda će vam biti vraćeno čak 124! Što bi neki rekli: “Malo li je?”

Ovim smanjenjem minimalnog iznosa sa 120 evra na 50 evra, Grčka je dostigla ostale čalnice EU kada je u pitanju povraćaj poreza.

Eto još jednog razloga da put Grčke krenete sa osmehom na licu…

You may also like

Ostavi komentar

2 × five =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići