LEFKADA PLAŽE – BESKRAJNO PLAVETNILO

by Tijana
0 Komentar
lefkada plaze

Lefkada, zeleno ostrvo, za koje slobodno možemo reći da je sinonim za očaravajuće plaže sa kristalno čistim morem.

Plaže su pitomije sa one strane koja gleda ka kontinetalnom delu Grčke, dok su one koje gledaju da otvorenom moru divlje. Lefkada je poznata širom sveta po neverovatnim plažama. Mnogi kažu da more nije nigde na Mediteranu plavo, kao što je na pojedinim plažama Lefkade.

Lefkada plaže za svačiji ukus

Egremni plaža

Egremni plaža na ostrvu Lefkada do koje se nekad stizalo uz pomoć čak 350 stepenika je definitivno ona na kojoj se morate okupati. Plaža je ogromna i privlači svakodnevno tokom letnje sezone veliki broj turista i meštana. Okružena je liticama. Nalazi se na oko 40 km od grada. Posle zemljotresa 2015. godine do ove plaže je najbezbednije stići čamcem jer su ionako strme stepenice sada uništene. Na ovoj plaži nećete naći ležaljke, tako da suncobran ponesite ili ga iznajmite od onih koji vas dovezu brodićem na plažu. Zbog teškoće prilaza na njoj više nema toliko gužve, kao nekada dok su se stepenice koristile.

Plaža Porto Katsiki Lefkada

Porto Katsiki, u prevodu Kozija luka, je još jedna plaža na ostrvu Lefkada do koje se dolazi stepenicma, nešto manje od sto (popravljeno je nakon zemljotresa koji su zadesili Lefkadu 2015. godine). Inače, se nalazi na 40 km jugozapadno od glavnog grada Lefkade. Manja je od prethodno pomenute, ali lepotom nezaostaje. Naprotiv, prevazilazi je, jer je sa svojim kristalno čistim plavim morem među najlepšim plažama čitavog Mediterana. Do nje stižete brodom ili čamcem koji kreće iz Nidrija ili Vasilikija ili kopnom. Ako se odlučite da idete morskim putem treba da znate da je bolje da idete čamcem, jer brodovima nije dozvoljeno da dođu do same plaže, pa u tom slučaju morate da plivate do nje. Ako ste se pak odlučili za kopneni put do nje treba da znate da je put krivudav i da na njemu nećete naići na bezinsku pumpu, pa prema tome napunite ranije rezervoar. Pre stepeništa ka plaži ima i parking, kao i nekoliko barova i kantina.

https://www.youtube.com/watch?v=bL91E173CqE

Plaža Katisma Lefkada

Plaža Katisma na ostrvu Lefkada može da se pohvali lepotom, ali i manjom gružvom od prethodne. Nalazi se na svega od 15 km od centralnog mesta Lefkade i na njoj je moguće iznajmiti suncobrane i ležaljke. Krasi je sitan beli pesak, a poznata je i po lepom dnevnom provodu. Do plaže se nalazi i besplatan parking, ali i privatni gde je cena oko 5 evra za ceo dan.

Tik uz grad Lefkada nalazi se peščana plaža Agios Joanis. Zbog blizine centralnog mesta ostrva na njoj je skoro uvek gužva, ali je zato voda topla

Plaža letovališta Agios Nikitas poznatog na ostrvu Lefkada ima mnogo čistu vodu. Iako obiluje tavernama i kafićima, ovo je ipak mirno mesto, tako da ne očekujte lud provod.  

Plaža Milos Lefkada

Plaža Milos je divlja plaža na ostrvu Lefkada i do nje se najčešće dolazi brodom, ali može i kopnom. Nalazi se u neposrednoj blizini letovališta Agios Nikitas. Plaža je duga oko trista metara.

Plaža Pefkulija

Jedna od najlepših plaža zapadne obale je Pefkulija. Ogromna je i za svakoga. Ima deo i za nudiste. Do nje se stiže putem koji vodi od Vasiliki.

Plaža Poros Lefkada

Na tidesetak kilometara od prestonice ostrva Lefkada nalazi se plaža Poros. Ako volite da kampujete, ovo je pravo mesto za vas. Pored lepote, opčinjava svakog svojim mirom.

Plaža Vasiliki

Plaža Vasiliki je pre svega za oni koje vole jedrenje na dasci i u lepoti ovog sporta ovde mogu uživati od sredine maja, pa sve do sredine oktobra. Ova plaža inače spada u deset naboljih mesta na svetu za jedrenje na dasci, pa shodno tome na njoj se nalazi i nekoliko škola za jedrenje. Poznata je po lepoti i vetru. Nalazi se na nešto manje od 40 km jugozapadno od grada. Pored nje ima i pregršt taverni, tako da ako ogladnite nemate šta da brinete.

Plaža Agiofili

Na samo dva kilometra od prethodne plaže, nalazi se plaža Agiofili. Zovu je raj za ronioce i do nje možete stići za svega  6 evra čamcem od Vsilikija.

Plaža Sivota

Plaža Sivota u istoimenom mestu je ona duž koje ćete videti jahte sa svim mogućim zastavama. Na njoj je uglavnom gužva. Pa ko voli da vidi makar iz prikarajka kako izgledaju neke od najlepših plovećih lepotica, onda treba bar na kratko da dođe ovde.

Gijalos ostrvo Lefkada

Gijalos plaža iako ima put koji vodi do nje, do duše strm i pun krivina, je očaravajuća lepa i na njoj nema toliko gužve. Ono što može tu još da vas zadesi su veliki talasi. Na plaži ima suncobrana i ležaljki.

Sledeća plaža koju ćemo pomenuti je prava egzotika. U pitanju je Kalamitsi i sastoji se od više manjih. Glavna podela ove plaže je na Megali Petra i Avali Kavalikefta. Neko bi rekao da je ova plaža odlična za fotografisanje zbog velikih stena koje su razbacane duž obale. Do nje se dolazi strmim i uskim putem.

https://www.youtube.com/watch?v=fHgjJTDY3Og

Desimi plaža ima neverovatan prirodni hlad i nalazi se na 22 km udaljenosti od glavnog grada. Šljunkovita je i ulazak u vodu je postepen.

Ako vi imate nekog svog favorita sa Lefkade, a mi je nismo spomenuli onda nam napišite u komentaru.

You may also like

Ostavi komentar

three × 3 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići