LEPOTA U GRČKOJ (SKUPO) KOŠTA

by Ivana
0 Komentar

salon-lepote-grckaDošle ste u Grčku i u sred odmora desi vam se ona čuvena (ženska) nesreća da vam se zalomi nokat? Ili imate neki važan izlazak/sastanak/povod, koji zahteva da vaša kosa izgleda besprekorno? Progutajte knedlu pre nego što otvorite vrata bilo kog salona lepote i dobro pogledajte koliko para imate u novčaniku pre nego što sednete u stolicu.

 
 Za prosečnu priradnicu lepšeg pola, koja ni u svojoj zemlji ne izdvaja basnosnovne sume novca za salone lepote, cene ovih usluga u Grčkoj će vas poprilično iznenaditi. Zato nije ni čudo što mi koje živimo u ovoj zemlji, najčešće ukoliko je neka važna prilika u pitanju, uvek sa istom gorčinom odlazimo na ove tretmane, jer znamo da bismo isto to u našoj zemlji uradile za višestruko manje novca.
 
 Ukoliko živite u Atinii želite da vas isfenira lokalni frizer u naselju, za to treba da izdvojite 16 evra  (a koliko li naplaćuje onaj koji je „faca“ ne smemo ni da zamislimo).
 
Ako biste da se ošišale, bez obzira koliko to jednostavno bilo (tipa imate ravnu dugu kosu i želite da je skratite 2 cm) to će vas koštati od 18 evra pa na više.
 
Mrzi vas da se ofarbate kod kuće? Za farbanje izrastka pripremite 15 evra a cele kose oko 38 evra. (Možda ćete nakon ovih cena ipak da se predomislite J?).
 
 
manikir-usluge
 

Ne daj Bože da se nokat zalomi

I eto vas na moru i želite da uradite manikir? Ništa prostije! Ukoliko imate veštačke nokte to će vas koštati 25 evra, a obično lakiranje 10 evra. Za pedikir će vam trebati malo više novca: samo lakiranje je 18 evra, a pedikir oko 30 evra.
 
To dosadno brijanje nogu! I još na moru ponekad i dva puta dnevno kada želimo da su nam noge potpuno dlake. A da se možda izdepilirate? Za pola nogu i prepone pripremite 25 evra.
 
 
lepota-u-grckoj
 

Da li se kuponi isplate

Cene masaža, epilacije ili bilo kakve druge usluge ulepšavanja su takođe veoma skupe. Postoje i u Grčkoj, kao i u Srbiji opcije kupona, ali ne toliko popularne i mahom u veoma udaljenim delovima grada. Za obično šišanje bi recimo trebalo da putujete jedno 2 sata, što je gubljenje vremena, pa se od te opcije odmah odustaje.
 
Ukoliko se odlučite da to uradite na „crno“, odnosno da osoba dođe kod vas kući, sve zavisi od toga gde ta osoba živi i kakav dogovor imate. Ukoliko dolazi do vas, često će vam u trošak uračunati i cenu dolaska (recimo 10 evra ukoliko dolazi sa drugog kraja grada), što vam se na kraju svede na isto. Ukoliko imate sreće i nađete nekoga ko je blizu, cena će možda biti za nijansu manja ili ista ali onda sav novac ide toj osobi, a ne salonu. Ipak, ukoliko neko sazna da osoba koja je zaposlena u salonu radi i tako, može da ima posledice.
 
Treba li reći da svaka Grkinja (i stara i mlada) redovno posećuje salone lepote (bar jednom nedeljno) i ništa od navedenog ne radi sama kod kuće, kako bi eventualno uštedela novac?
 

Savet: Drage naše dame, ukoliko dolazite u Grčku na odmor, ponesite sve što vam treba, jer ćete tako višestruko uštedeti!

 
 

 

 

You may also like

Ostavi komentar

16 + twenty =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići