RIO – BRAZILSKI ŠMEK ZA LETOVANJE NA PELOPONEZU

by Ivana
0 Komentar

Letovanje na Peloponezu toplo preporučujemo iz nekoliko razloga. Nema brodova, ima šta da se vidi, plaže su lepe a cene pristupačne.

Na pomen reči Rio verovatno vam na pamet pada daleki Brazil. Ali postoji i jedan Rio koji nam je bliže i na kome takođe možete da uživate i nalazi se na Peloponezu.

U nekoliko reči – čim vidite čuveni prelepi most koji povezuje Peloponez sa kopnenim delom Grčke, stigli ste na odredište. Sigurno ste ga videli, ima ga na većini fotografija iz Grčke i drugi je najveći most na kablovima na svetu, pa letovanje na Peloponezu nije ispunjeno ako bar jedna slika nema ovaj prelepi most.

PELOPONEZ – ISKUSTVO ZA 5 ZVEZDICA

Rio

Letovanje na Peloponezu – slično kao u Brazilu samo bliže

Na samo nekoliko kilometara od centra grada Parte, nalazi se Rio, nekada predgrađe ovog grada, koje je danas ima status opštine. Ovo vikend naselje, u kojima se tokom leta uglavnom odmaraju stanovnici obližnje Patre ali i udaljenijih opština na Peloponezu, ima sve uslove da u njemu provedete nekoliko nezaboravnih dana. Ako je Peloponez letovanje o kome sanjate, ovaj deo sigurno ima šta da pruži.

Patra

Kroz Rio prolazi voz koji saobraća na liniji Patra-Korint, što ga čini lako dostupnim čak i za jednodnevni izlet. Ipak, ukoliko se nalazite u ovom delu i umorite od šetnje po Patri, sigurno će vam prijati odmor na nekoj od plaža. Do Ria ćete veoma lako doći vozom koji od Patre saobraća veoma često, a cena karte je 1,40 eura )više informacija možete pronaći OVDE). Osim kupanja, Rio nudi i odličnu hranu u restoranima, ali i večernji izlazak u kafićima i barovima, sa pogledom na prepeli most. Zato nije ni čudo što se stanovnici Patre ali i ostalih mesta u bližoj i daljoj okolini odlučuju da baš ovde provedu tople letnje dane i večeri.

PELOPONEZ LETOVANJE – 5 NAJLEPŠIH MESTA ZA ODMOR

Plaža Kalogria

Provedite aktivni odmor i letovanje na Peloponezu – izaberite Rio za bazu

Zašto je dobro da izaberete baš Rio za svoju bazu? Ukoliko želite odmor daleko od buke velikog grada, ali da su vam njegovi sadržaji ipak na dohvat ruke, onda je Rio odlična opcija. Za nepunih 10-ak minuta vožnje moći ćete da obiđete prelepu Patru, uživate u kupovini, obilasku njenih prelepih trgova, jer Parta zaista ima šta da ponudi.

Rio

Ako je Peloponez letovanje o kome razmišljate, a uz to ste ljubitelji lepih plaža ali i ostalih sadrđaja, nećete pogrešiti. U Rio se nalazi i nekoliko smeštajnih objekata, koji su odličak izbor za aktivan letnji odmor. A ako vam Rio i Patra dosade, u okolini ima nekoliko odličnih mesta za jednodnevne izlete za sve ukuse: leškarenje na plaži, obilaženje istorijskih lokaliteta, mini zoo vrt za decu. Zaista, za svakog po nešto.

You may also like

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići