OVE GODINE ĆE VAS LETOVANJE U GRČKOJ JOŠ VIŠE KOŠTATI

by Sanja
0 Komentar
letovanje

Nova godina, novo letovanje u Grčkoj…pa i nove cene! Svake godine se sve više onih koji svoje zmijsko telo umaču u jedno od tri grčka mora, žale na više cene. Ono što je nekada bilo besplatno u dragoj nam zemlji masline, od ovog leta više nije, pa se spremite za dublji džep u koji ćete morati staviti više šuške.

Letovanje u Grčkoj postaje luksuz

Većina naših turista gleda kako da prođe što jeftinije kada je letovanje u pitanju. Do ove godine je to i bilo moguće… Nošenje određene količine hrane, izbegavanje iznajmljivanja ležaljki, sunčanje na svom peškiru na nekoj od peskovitih plaža Halkidikija… Zaboravite sve ove “pogodnosti” i spremite se za “udaranje po ušima” ovoga leta.

Vlasnici apartmana su uveli nov trošak koji će morati da plati svaki korisnik smeštaja. Pored već poznate boravišne takse za koju dobijate fiskalni račun od vlasnika i koji morate pokazati na graničnom prelazu, ovog leta ćete platiti i korišćenje interneta u objektu. Veliki udarac za sve one koji na letovanje u Grčkoj ne mogu bez telefona! Cene se kreću od 2 do 5 evra po danu, u zavisnosti od kategorije apartmana. Na ovaj korak su se mnogi odlučili, kako kažu, zbog prevelike opterećenosti bežičnog interneta i broja korisnika koji ga koriste.

Druga, i nama nelogična stavka kad je letovanje u Grčkoj u pitanju, jeste naplaćivanje ležaljki. Ali ne onako kako mislite već naplaćivanje svih ležaljki, stolica, peškira…. Da, dobro ste pročitali, peškira. Naime, zabranjeno je prostiranje peškira odmah do vode. Najmanja razdaljina mora biti 1 metar. Čudno vam je? Pitali smo jednog turistu šta misli o novim dažbinama i evo kakav smo odgovor dobili:

” Pa ja sam lezaljke koje nosim od kuće prijavio prilikom uplate aranžmana tako da sam dobio i popust…. Ne razumem ideju za takav način otimanja novca pored svih podignutih cena ove godine. Dobro je samo što se odnosi na period jul i avgust, ali svakako pored novih putarina takse od prošle godine ovo još više odvraća prosečnog srpskog turistu od Grčke.”

Srećan put u Grčku…. Ne zaboravite da nam pišete kako ste se proveli. Čekamo vaše utiske!

Možda vam se dopadne

Aprilililiiiii…. Malo se šalimo, naravno! 🙂

You may also like

Ostavi komentar

4 × four =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići