LOVCI REPUBLIKE SRPSKE U POSETI GRČKIM KOLEGAMA

by Tijana
0 Komentar

lovci republike srpske

Članovi Streljačkog kluba “Pirej”

Lovci Republike Srpske su poznati kao druželjubive osobe. Tako da ne treba da nas čudi što je jedan od njih skoro posetio Atinu i jedan lovački klub… Sve vam ovo zvuči normalno i poslovno, sve dok ne saznate da je ova priča počela zahvaljujući Facebooku.

Lovci Republike Srpke 

Pre nego što saznate nešto više o susretu našeg lovca sa svojim grčkim kolegama rećićemo vam par reči o Lovačkom savezu Republike Srpske. Naime, to je samostalno, nevladino i nestranačko udruženje, koje ima status pravnog lica.Lovci Republike Srpske, njih čak 20.000, su deo pomenutog saveza koji je inače i član Međunarodnog saveta za lov i zaštitu divljači i Evropskog saveta za lovstvo.

Glvni cilj Lovačkog saveza u nama dragoj Republici Srpskoj je zaštita i korišćenje divljači uz održavanje prirodne ravnoteže, unapređivanje lova kao privredne grane, sporta i sportskog turizma, razvoj lovačkog streljaštva i lovačke kinologije, kao i zaštita prirodne i životne sredine.

Prema tome, ne treba da nas čudi što su lovci Republike Srpske uspeli da razviju saradnju sa svojom lovačkom braćom u zemllji masline jer kada vidimo iza kakvog sjajnog saveza stoje jasno nam je da je profesionalnost na prvom mestu.

STUDENTSKI ŽIVOT JEDNOG SRBINA U OSUNČANOJ ATINI

Lovac iz Republike Srpske u poseti kolegama iz Grčke

Pre nekoliko dana nas je kontaktirao Marko Pavlović, lovac iz Republike Srpske, koji nam je poslao svoj tekst objavljen na sajtu Lovačkog saveza Republike Srpske. Njegovu interesantnu priču nismo mogli, a da ne podelimo s vama.Naime, Marko je svoje kolege lovce iz najjužnije balkanse zemlje upoznao preko popularne društvene mreže Facebook i to dok je još učio grčki jezik. Upavo je baš to i jedan od razloga zašto je svoju poslednju posetu Atini iskoristio da se upozna sa svim njemu dragim ljudima, iz jednog od najstarijih svetskih gradova, s kojima deli istu ljubav prema lovačkom sportu.

Lovci Republike Srpske su verovatno ponosni na njega što ih je i više nego lepo predstavio tokom posete Lovačkom klubu u Pireju, koji se nalazi u Shistu parku. Kao svog kolegu, ali i “brata”, dočekao ga je predsednik pomenutog kluba, gospodin Nikolas Kulakis. Zanimljivo je da je Kulakis po zanimanju mašinski inženjer, a ne lovac ili strelac.

Da saznate više o tome kako su se proveli u glavnom gradu Grčke pritisnite OVDE.

 

 

You may also like

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići