makriamosPre nekoliko nedelja napisali smo kratak post o Tasosu za koji možemo slobodno reći da vas je veoma zainteresovao, jer ste nam e-mail “zatrpali” pitanjima o plaži i bungalovima Makryammos ( u slobodnom prevodu duga peščana plaža). Zbog toga smo rešili da vam izađemo u susret i da vas detaljnije upoznamo  sa ovom divnom peščanom plažom.
 makriamos

Makriamos plaža – opis

Plaža Makriamos je udaljena oko 2 km od magistrale, a prirodnom lepotom koja je okružije osvaja svakog svog gosta i mami ga da je opet poseti. Miris borova, stene koje su tu kao čuvari ovog raja, lepa stazica i pre svega uredno nameštene ležaljke i suncobrani je ono što opčini svakog turistu.

makriamos

Za goste bungalova ulaz na ovu predivnu plažu je besplatan, dok ostali moraju da plate 3 evra po osobi iliti 1,5 evra za dete koje nije starije od 12 godina. Dve ležaljke i suncobran su 6 evra i obavezno se plaća depozit od 5 evra koji će vam biti vraćen kada budete napuštali plažu. U večernjim satima (posle 18:00 časova) ulazak je besplatan i naravno u predsezoni i zadnjim letnjim smenama za godišnji odmor.

makriamos

U cenu je uračunato korišćenje bazena koji se nalazi tik uz plažu, ali i veliki broj zanimacija za decu. Inače u kompleksu bungalova nalazi se i rezervat srna, što pruža deci i odraslima da uživaju u lepoti šumskih “diva”, ali i da ih nahrane ako to žele.

makriamos

Jedina mana ove plaže je da do nje nema organizovanog gradskog prevoza.

makriamos

Makriamos bungalovi

Što se tiče bungalova tu ima razlike u zavisnosti koji rezervišete. Uglavnom, peškiri i posteljina se menjaju svaki dan. Hrana je raznovrsna i veoma ukusna. U svakom slučaju nećete se pokajati, ako odlučite da odmor provedete u ovom bajkovitom kompleksu gde paunovi slobodno šetaju između bungalova.


Ukoliko želite da saznate više o ovim Makryammos bungalovima posetite njihov sajt pritiskom OVDE. Pogledajte video ove plaže: