OSTRVO MILOS – ROMANTIKA KIKLADA

by Ivana
0 Komentar
milos
Ono što krasi grčka ostrva je njihova različitost. Za Milos, ostrvo koje pripada grupi Kiklada, kažu da je idealan izbor za romantični odmor.

 I zaista je tako. Na Milosu su većina gostiju – parovi. Iz svih delova sveta i svih generacija. Na plažama nema barova sa glasnom muzikom, a uveče je sva zabava u luci Adams, u kojoj postoji nekoliko barova za one željne provoda do kasno u noć.
Ipak, Milos ima sve ono što je potrebno za jedan dobar odmor u Grčkoj – neobične plaže, mesta za posetiti i odličnu hranu. Tako da vam, u kojoj god varijanti da se odlučite da ga posetite, neće biti dosadno.
milos

Kao i na svim Kikladima, glavni “neprijatelj” može da vam bude vetar. Dobra stvar je što kada duva severni možete da posetite plažu na jugu i obrnuto. I zaista, pokušajte da obiđete što više plaža možete. Kažu da ih na ostrvu ima preko 60, tako da ima za svakog po nešto.

milos

 Naravno, neobilaznu Sarakiniko sigurno ćete videti još iz prevoza i zaista je ne treba propustiti. Zbog neobičnog sastava stena, njena bela boja u kombinaciji sa plavom vodom mora sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.
milos

Da biste posetili ono po čemu je Milos možda i najpoznatiji, Kleftiko ipak nećete moći sa kopna. Jedini način da odete na poludnevno ili jednodnevno krstarenje brodom, za koje treba da izdvojite 60 evra (za poludnevno) odnosno 70 evra (za celodnevno).

milos

Ukoliko biste da pojedete nešto domaće a ukusno, u mestu Pollonia postoji predivan restorančić sa tradicionalnim proizvodima Kivotos ton gefseon. Osim odličnog doručka i preukusnih pita sa sirom, tu ćete pronaći i med, džemove, pića, pa čak i kreme – sve (što bi se danas reklo) – organsko, koje priprema porodica koja iz drži.

milos

Za dobru večeru postoji nekoliko odličnih restorana, koji su nedaleko poznati po odličnoj hrani kao recimo Armenaki ili Armira u mestu Pollonia da sto čak mora i da se rezerviše. Tradicionalni slatkiši i kažu najbolji sladoled na ostrvu je u prestonici Milosa, Plaki, u poslastičarnici Paleos, ali i Ageliki u luci Adamas ne zaostaje za ukusom i izborom.


Booking.com

You may also like

Ostavi komentar

1 × 2 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići