OSTRVO SANTORINI IZ OBJEKTIVA JEDNE JOVANKE

by Tijana
2 Komentari

santoriniOstrvo Santorini je definitivno jedno od najlepših, ako ne i najlepše, grčko ostrvo. Nema onoga koga nije osvojilo na prvi pogled. Jovanka Macura ga je posetila i rešila da vam prenese bar delić onoga što je ona doživela tokom posete ovom lepom ostrvu. Njene fotografije će vas očarati.

santoriniJovanka vam je u nekoliko rečenica ispisala zašto Santorini bar jednom morate posetiti u životu, a iz njenog objektiva su nastale veoma lepe fotografije koje je rešila da podeli sa svima vama. Gledajući ih, ne možete a da ne zamislite sebe dok šetate tim vulkanskim ostrvom koje privlači milone turista iz čitavog sveta. A kako i ne bi, kada ne samo da pleni svojom lepotom, već ima i dugu istoriju koja počinje još od najstarijih vremena.

ostrvo santorini

SANTORINI NEKAD I SAD

Pročitajte šta Jovanka ima da vam kaže o Santoriniju:

”Santorini je prelepo ostrvo u grupi Kiklada. Najjužnije ostrvo u toj grupi a južnije od njega je na oko 200km Krit. Santorini je ostrvo sa koga se pogled proteže do tačke gde se dodiruju nebo i more u svom zagrljaju, na severu prema Iosu a na jugu prema Kritu.

ostvo santorini

Iznikao ponovno nakon erupcije vulkana, kristalna belina i plavetnilo kuća prave kontrast kamenitoj padini koja se spušta u ponosno more.

santorini

Zalazak sunca u gradu Oia je ne zaboravan, mami uzdahe i prosto želite da traje sto duže. Pružajuci neverovatne dozivljaje pridodaje i obilazak Nea Kameni ostrvu, u prevodu Novo spaljeno, gde hodate do vrha vulkana koji je još uvek živ. Najlepše je posetiti ostrvo u proleće.

santorini

Stene su crveno-crne boje i zaista je fascinantno da taj prizor i lepota grada žive u skladu. Na samom obodu stena se nalaze gradovi Thira i Thirostefani kako i Oia.”

santorini

Ako vas je Jovankina priča i fotografije inspirisale ili su vas podsetile na tople dane provedene u zemlji masline, onda ne budite lenji ili stidljivi, već ispišite šta vam je na srcu i u duši – mi jedva čekamo da pročitamo i vaše iskustvo iz Grčke i da ga objavimo.

santorini

You may also like

2 Komentari

Lea 16/03/2022 - 12:51

Bravo za drugu perspektivu. Santorini je prelep ali se retko viđaju fotografie bez plavih krovova. A ovo nekako podjednako prenosi energiju

Odgovor
Ivana 05/02/2023 - 22:09

Slazemo se!

Odgovor

Ostavi komentar

7 + thirteen =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići