SIVOTA – NAJLEPŠE PLAŽE

Dopada vam se? Podelite sa prijateljima

sivotaIako čak ni mnogi Grci nisu otkrili sve lepote Sivote, ukoliko se odlučite da odmor provedete na severu Grčke na potezu između Igumenice i Parge, ovo prelepo mesto trebalo bi da svakako posetite.

Neobična mala zelena ostrvca u vodi čine da Sivota izgleda čarobno, pa je samo pogled na fotpgrafije dovoljan da prosto poželite da ovo leto baš tamo provedete.

Lepotu ovog mesta pre svega čine tri plaže koje ne bi trebalo da propustite.

Plaža Bella Vraka Sivota

 

Na mestu gde su se ujedinila dva mala ostrva Agios Nikolaos i Mourtemeno, vama će zastati dah. Mala, a egzotična, ova plaža dostupna je i sa kopna i sa mora.

Plaža Karvouno

 
plaza-karvouno-sivota
Foto: All Greece
 
Plaža Karvouno oduševiće vas bujnom zelenom vegetacijom. Plitka je i topla, pa je zato idealna za kupanje. Plaža je organizovana, a osim ležaljki i suncobrana, na njoj se nalaze i  restoran i bar.
 

Plaža Pisina

 

plaza-pisina-sivota

 
Iako pisina na grčkom jeziku znači bazen, na ovoj plaži nećete se osećati kao u bazenu. Kristalno čista voda između tri ostrvceta koje okružuju Sivotu daju joj posebnu lepotu, pa ovu plažu ne bi trebalo da propustite. Do ove plaže dolazi se samo brodom. Iz luke Sivota postoje svakodnevni polasci, bilo da želite da sami iznajmite brod i sami  istražujete lepote Sivote i osim ove obiđete i druge uvalice, bilo da želite da samo nekoliko sati provedete u ovom raju.
 
Naslovnja fotografija: Listal

 Booking.com

Dopada vam se? Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.