PLAŽE ZA PORODICE SA DECOM NA HALKIDIKIJU

by Sanja
0 Komentar

Plaže za porodice sa decom na Halkidikiju – koje su najbolje?

Halkidiki, sa svojim tri prsta koji se pružaju u Egejsko more, pruža neverovatan izbor plaža koje su pogodne za porodice sa decom. Neke od njih imaju sve uslove za jednostavan dan na plaži sa decom, uključujući mesta za iznajmljivanje suncobrana i ležaljki, plaže sa plitkom vodom, kao i blizinu kafića i restorana. Evo naših top preporuka.

Plaža Koviou, Sitonija

plaže za porodice sa decom

Koviou plaža se nalazi na Sitoniji, drugom prstu Halkidikija, oko 5 km južno od Nikitija, najbližeg letovališta. Karakterišu je beli pesak i kristalno čista, plitka voda, što je čini idealnom za decu svih uzrasta.

Pored plaže postoji kafić, dok je veliki deo plaže sa prirodnim hladom što je dodatna pogodnost za porodice. Neophodno je naglasiti da nema mnogo parking mesta, pa je preporučljivo da se na plažu dođe rano ujutru.

Plaža Sarti, Sitonija

Sarti se nalazi na istočnoj obali Sitonije i ima veliku plažu sa mekim zlatnim peskom i plitkom vodom, idealnom za malu decu. Sarti je pravi turistički grad sa mnogo smeštaja, kafića i restorana, a plaža je udaljena samo nekoliko minuta hoda od svih njih.

Plaža je veoma dobro organizovana sa mnogo ležaljki i suncobrana, ali takođe postoji i deo plaže gde možete da postavite svoju opremu. Jedini problem su talasi koji su na ovoj plaži česti, ali ako odaberete vreme kada nema talasa uživanje na ovoj plaži je zagarantovano.

Možda vam se dopadne

Plaža Hanioti, Kasandra

Hanioti je malo letovalište na prvom prstu Halkidikija, Kasandri. Njegova plaža je veoma popularna među porodicama jer ima sitan pesak i postepeno se spušta u more.

Postoji mnogo kafića i restorana u blizini, a ležaljke i suncobrani su na raspolaganju za iznajmljivanje. Hanioti je pravi porodični raj, sa mnoštvom aktivnosti za decu.

Plaža Pefkohori, Kasandra

plaže za porodice sa decom

Na jugoistočnoj obali Kasandre, oko 1 km od letovališta Pefkohori, nalazi se predivna plaža. Ova duga peščana plaža je savršena plaža za porodice sa decom, sa svojom toploj, plitkoj vodi i širokim izborom sportskih aktivnosti na vodi.

Takođe postoje kafići i restorani pored plaže gde se možete osvežiti i uživati u ukusnim grčkim specijalitetima.

Plaža Vourvourou, Sitonija

plaže za porodice sa decom

Ova plaža je poznata po svojoj lepoti, kristalno čistoj vodi i plaži sa belim peskom. Vourvourou je na istočnoj obali Sitonije, oko 12 km južno od Nikitija.

Ova plaža je idealna kada su u pitanju plaže za porodice sa decom, jer voda ostaje plitka na velikim rastojanjima od obale. Postoji mnogo mogućnosti za iznajmljivanje čamaca i istraživanje obližnjih ostrvaca.

Halkidiki je divno mesto za porodični odmor, sa mnogo plaža za porodice sa decom. Bez obzira na to koju plažu odaberete, vaša porodica će se sigurno divno provesti i stvoriti uspomene koje će trajati ceo život. Srećan put i uživajte u svakom trenutku na ovom grčkom poluostrvu!

You may also like

Ostavi komentar

seventeen + twelve =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići