POGLEDAJTE TOP DESET TURISTIČKIH ATRAKCIJA GRČKE

by Tijana
0 Komentar

top-desetGrčka je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija sveta. Sa svojim rajskim ostrvima, dugom istorijom, idiličnim plažama i visokim planinskim masivima, Grčka svakom turisti pruža stotine atrakcija. Ovo je deset najposećenijih:

10. Atos ili Sveta Gora

atos

Ova planina i poluostrovo u severnoj Grčkoj je dom više od 1.400 monaha u 20 pravoslanih manastira. Kao samostalna država na tlu najjužnije balkanske zemlje, ulazak na ovo sveto tlo je strogo kontrolisan. Svakom muškarcu je potrebna viza ne bi li tamo kročio, dok se žene mogu zadovoljiti vožnjom brodićem oko trećeg prsta Halkidikija pošto je na Atosu ulazak ženama strogo zabranjen.9. Mistras

mistras

Na Peloponezu, u blizini drevne Sparte, nalazi se grad Mistras. Tokom XIV i XV veka Morejski despoti (rodjaci Vizantijskog cara) vladali su ovim gradom. Grad je specifičan po mešavini arhitekture Vizantije, Otomanske carevine i Mlečana.

Ovo je 10 najboljih plaža u Grčkoj

8. Lindos

lindos

 Ovo srednjovekovno selo na ostrvu Rodos nikog ne ostavlja ravnodusnim svojim akropoljom i prelepom plažom. Akropolj Lindosa pruža fantastičan pogled, dok se plaža Apostola Pavla nalazi u blizini centra i pružiće vam rajski odmor.

7. Kanjon Samarija

samarija

 U jugo-zapadnom delu Krita nalazi se ovaj kanjon koji je dug čak 16 km. Samarija je veoma popularna, Svake godine je poseti oko 4 miliona turista. Šetnja ovim zadivljujućim kanjonom traje od 4-7 sati i pružiće vam jedinstven osećaj dok prolazite kroz šumu čempresa i borova, a potom se provlačite kroz strme vertikalne litice.

Top 5 grčkih ostva – Na jednom ste verovatno bili

6. Plaža Mirtos

mirtos

 Smeštena na jugozapadnoj obali ostrva Kefalonija, ova plaža privlači milione turista svojom magičnom plavom bojom. Ono što svakog ostavi bez daha kada se nađe na ovoj plaži je kontrast plave i tirkizne boje mora sa svetlo belim glatkim šljunkom na plaži. Strme planine i visoke litice iza Mirtos plaže samo doprinose lepoti ovog grčkog raja. Ova plaža je čak 12 puta proglašena najboljom u Grčkoj.5. Pozorište u Delfima

delfi

U Staroj Grčkoj Delfi su bili najvažnije religijsko mesto. Drevno pozorište Delfi je izgrađeno na brdu i pruža gledaocima pogled na celo svetilište i spektakularni kraj ispod.

4. Meteori

meteori

Meteori se nalaze u centralnoj Grčkoj i predstavljaju tzv. zbirku šest manastira koji se nalaze na vrhu nekoliko ogromnih stena. Osnovani su u XIV veku i danas su jedna od najposećenijih lokacija u Grčkoj.

3. Mikonos

mikonos

 Definitivno najpopularnija destinacija mladih Grka, ali i svetskog džetseta. Svojim uskim ulicama i belim kućicama fascinira sve svojom lepotom. Poznat po svojim peščanim plažama i raznolikom noćnom životu, ovaj biser Kiklada privlači milione turista godišnje.

2. Partenon na Akropolju

partenon

 Partenon je sigurno najpoznatiji spomenik iz čitave antičke istorije. Nalazi se na vhu Atinskog Akropolja i pruža fenomenalan pogled na ceo grad. Ono što je najfascinantnije u vezi njega je kad zatvorite oči i čujete kako vetar huče kroz njegove stubove, znate da taj isti zvuk odjekuje tu još od V veka pre nove ere.1. Santorini

santorini

 Santorini je poznat po svojoj neopisivoj lepoti širom sveta. Smatra se da je baš na tom ostrvu najlepši zalazak sunca na čitavoj planeti. Svojim vulkanskim sastavom, strmim liticama i bajkovitim mestima ovo ostrvo nešto najegzotičnije za mnoge turiste. 

Fotografije: Pixabay

You may also like

Ostavi komentar

twenty + 15 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići