POVEĆANJE PDV-a OD 1.JUNA NEĆE BITNIJE UTICATI NA VAŠ ODMOR U GRČKOJ

by Ivana
0 Komentar
evri-i-makaze-pdv-ilustracija

Od 01. juna 2016 godine u Grčkkoj će na snazi biti nove stope PDV-a. Sa sadašnjih 23%, PDV raste na 24%.

Ovo povećanje međutim ne treba da mnogo brine naše turiste, jer stopa povećanja nije velika. Ipak, očekuje se da će do neznatne promene cene doći u supermarketima, restoranima, hotelima i transportu (autobusi, voz, taksi, avion).

Kako lokalne novine izveštavaju, povećanje cena u supermarketima očekuje se najpre na upakovanoj robi, a ovo su samo neki od proizvoda na koje se povećanje odnosi: šećer, so, kafa, slatkiši i slaniši, sojino i suncekretovo ulje, mararin, sokovi, kuvana hrana…

Takođe, na nekoliko ostrva u koje spadaju Alonisos, Tasos, Andros, Siros, Tinos, Sifnos, Milos i Karpantos koja su do sada imala povlašćenu stopu PDV-a, prmenjivaće se nova stopa od 24%.

Vlada Grčke donela je i odluku o primeni novih cena boravišne takse u hotelima i apartmanima od 2018. godine. Povećanje će iznositi od 50 centi u najnižim kategorijama smeštaja do 4 evra po noćenju u hotelima sa 5 zvezdica.

Kako i koje će se cenovne promene desiti, videćemo od utorka, a mi ćemo vas blagovremeno obaveštavati o svim, za vas važnim promenama.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje na ovu temu, rado ćemo pokušati da vam izađemo u susret i što preciznije odgovorimo.

Fotografija: Pixabay

 

You may also like

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići