SKIATOS I JA LJUBAV NA PRVI POGLED

by Ivana
0 Komentar
skiatos

Nikada nisam živela u Grčkoj, ali sam je zavolela od malena. Kao mala sam sa svojim roditeljima letovala tamo i odatle nosim najlepše uspomene iz detinjstva. Merenda i šećerni lilihip u obliku petla. To je izgleda ostavilo “ozbiljne posledice” na dalja dešavanja…

Trebalo je da budem inženjer, ali sam po završetku fakulteta zaplivala u medijskim, marketinskim, dizajnerskim vodama. A onda sam doplivala do Skiatosa i započela svoj blog o Skiatosu na nagovor prijateljice sa ostrva.

Isprva sam sarađivala sa ljudima sa ostrva i kroz posao upoznala sjajne ljude, zatim sam uspostavila konekciju sa srpskim turističkim agencijama koje su prepoznale potencijal sajta i sada sam zvanični predstavnik agencija na ostrvu.

skiatos

Zašto Skiatos? To je bila ljubav na prvi pogled! Ja sam se bukvalno zaljubila u Skiatos. Neverovatno je da jedno tako malo mesto krije toliko zanimljivih stvari u sebi. Mene je svaki prizor tamo fascinirao, samo sam škljocala foto aparatom. Uske ulice, autentične kuće, prozori, cveće, zalasci sunca… bukvalno svaki ćošak ostrva je jako živopisan. Skiatos letovanje jednom, Skiatos letovanje od tada uvek!

skiatos

Atmosfera, ljudi, muzika, hrana, duge rasprave o tome kako su Grci izmislili sve na ovom svetu i kako treba da slavim imendan 21.maja.

Zaista, bila sam na mestima sa tirkiznijim morem, al ništa ne može da zameni Skiatos.

ČUDNI GRCI BALKANSKI ŠARM ILI PRIMITIVNOST?

skiatos

Ako bih jednog dana trebalo da odlučim i presilim se na ovo ostrvo, mislim da to ne bi bila teška odluka. Iz praktičnih razloga izabrala bih da moja nova adresa bude Plakes, u centru je i ima pogled na more. Jako lep i miran kraj, ima malo više uspona i stepenica, ali sve je blizu… Sa druge, nepraktične strane odlučila bih se za neko uzvišenje sa terasom sa pogledom na ostrvo, jer sam navikla na svoju terasu u Beogradu. Volim da imam lepo okruženje i dosta zelenila, tako da bi verovatno to presudilo.

skiatos

Želite da posetite Skiatos? Skiatos letovanje je i Vaša želja? Ne čekajte ni trena, videćete, nećete zažaliti. Predlažem da izbegnete prve dve nedelje avgusta jer je ostrvo tada prebukirano, u gradski prevoz je nemoguće ući, mesta u restoranima moraju da se rezervišu i mislim da to nije odmor kakav neko zamišlja.

ŠTA JE TO ŠTO NAS VUČE SVAKE GODINE U GRČKU?

skiatos

Dajte šansu junu ili da se nađemo na pola puta i kažemo da je jul na Skiatosu najlepši mesec za letovanje.

Vreme ja da počnem da pakujem kofere – vidimo se uskoro na Skiatosu.

skiatos

Ovo je priča Jelene Marice koja svoje letnje dane provodi na jednom od najlepših grčkih ostrva i zaista uživa u svom poslu. Ako i vi imate slično iskustvo ili vas Grčka podseća na nešto drugo, mi željno iščekujemo da čujemo i objavino vašu grčku priču.

You may also like

Ostavi komentar

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići