SURVIVOR MANIJA NAPOKON ZAVRŠENA U GRČKOJ

by Tijana
0 Komentar

survivorAko ste mislili da jedino mi Srbi pomno pratimo rijalitije i takmičenja u pevanju, onda ste se grdno prevarili. Preključe je u zemlji masline završen Survivor i građani Grčke su opet „prodisali“.

Ne kažemo da niko na svetu više od Balkanaca gleda neki rijaliti, ali ako uzmete u obzir veličinu država i broj stanovnika onda smo sigurno u samom vrhu (ako ne i prvi). Pa prema tome ni vaša omiljena letnja destinacija nije izuzetak. Grci su poslednjih pet meseci „disali“ uz Survivor.

Grci – Svi se mešaju u sve

Nabrojaćemo vam par primera koji su se lično nama desili da bi imalu predstavu kolika je bila manija za pomenutim rijalitijom. Ako odete u prodavnicu sasvim je normalno bilo da prodavačica krene s vama da komentariše prošlu emisiju Survivora ili tačnije pokuša da komentariše, jer kada joj kažete da ne gledate rijaliti ona istog momenta zanemi i gleda vas kao da imate ne dve već tri glave. Sledeće što je moglo da vam se desi je da vas neko nazove sasvim opušteno na fiksni telefon u 10-11 uveče i da vam kaže da vas zove jer su sada reklame, pa da se dogovorite oko sutrašnjeg posla – jer Bože moj podrazumeva se da i vi gledate najgledaniji rijaliti u Grčkoj. U slučaju da okrenete nekog dok nisu reklame ta osoba vam se neće javiti ili će se javiti da vas se “brzinski reši” ili vas neće ni pomno slušati.

survivor

Zanimljivo je da Surviovor nije privlačio samo tinejdžere i mlade, već bukvalno sve generacije. Tako da su deca koja idu u obdanište zajedno sa svojim bakama i dekama ili mamma i tatama gledali uzbudljivi rijaliti. Ne preterujemo kada kažemo da je poslednjih meseci kod 90% Grka (a moguće i više) Survivor bio omiljena tema. Slobodno ga možemo uporediti sa jednom našom kultnom serijom. Naime, baš kao što je nekada kod nas Bolji život skupljao celu porodicu pored malog ekrana (mislim na prvo eventualno drugo prikazivanje pomenute serije na državnoj televiziji), isto je Survivor činio u Grčkoj. Deca su u školama prepričavali emisije, a u vrtićima su mališani pokušavali da se igraju istih igrica kao “stariji idoli” iliti učesnici rijalitija. Glavna tema svake kafe (a ako ne glavna onda se obavezno provuče) je opet bio pomenuti rijaliti. Bilo je (baš kao što ih ima i kod nas) onih koji su se kleli da ne gledaju Survivor, ali dok emislija traje ne možete ih nigde naći (čak se ni na telefon nejavljaju) i često im se slučajno “omakne” neki komentar koji jasno dokazuje da su prethodno veče bili uz mali ekran. Istina je da je svako, hteo ne hteo, odgledao sve ukupno bar jednu epizodu, jer kada svi oko tebe pričaju o jednoj stvari onda je normalno da i tebe bar na kratko zainteresuje.

Srbi i Grci – tako slični, a tako različiti

Ne znamo da li je to zbog pobede Sirize i njihovih levičarskih stavova, ali po prvi put su „braća“ Grci i Turci zajedno nastupali u rijalitiju. Ne tokom celog Survivora, ali bilo je emisija (baš kao kod nas) gde je cvetalo „bratstvo i jedinstvo“ između dva “ljuta” neprijatelja.  Naime, takmičari grčkog i turskog Survivora su bili na istom egzotičnom ostrvu, a i prodkucija oba rijalitija je bila ista. Tačnije, grčki najpoznatiji rijaliti ove godine je rađen u partnerstvu turske produkcije i grčke televizije Skaj. Ne možemo, a da ne kažemo da je ovo normalan i ljudski sklop, kao i da su ti mladi ljudi pokazali da ih je briga ko je koje nacionalnosti i veroispovesti.

survivor

Pobednik

Na kraju, reći ćemo vam (čisto da bi bili u toku pre dolaska na letovanje) da su takmičari ovog Survivora bili mešavina VIP ličnosti i običnih smrtnika. Naravno, (gle “čuda”) pobedio je dečko koji je do pre ulaska u rijaliti bio samo još jedan meštanin lepog ostrva Skijatosa – Jorgos Angelopulos. Baš kao i kod nas, neke zvezde su svojim ponašanjem oduševile, a neke razočarale grčki narod. Umalo da zaboravimo da vam kažemo i da je voditelj bio Sakis Tanimanidis iliti jedan od deset grčkih Apolona.

Nar je jedna od najbitnijih voćki kod braće Grka

Posle pet meseci rijaliti je završen, ali svi oni koji su disali uz njega ne moraju preterano da brinu – jer je audicija za novu sezonu počela sa reklamiranjem. Tako da će se neki od nas opet boriti s “glavnom temom”… Ko preživi, pričaće…

You may also like

Ostavi komentar

nineteen − 18 =

* Korišćenjem ovog obrasca saglasni ste sa čuvanjem i rukovanjem vašim podacima na ovoj veb stranici

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići